SUNDHED

Fredericia Kommune har fokus på unges seksuelle sundhed

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Der arbejdes med oplysning, testning og endnu mere oplysning til byens unge, fortæller Connie Maybrith Andersen

Byens unge har taget Søren Brostrøms ord til sig: “Sex er godt, sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex.”. Uden at lægge hverken Fredericia Kommune eller formanden for Beskæftigelse- og Sundhedsudvalget, Connie Maybrith Jørgensen (F), ord i munden, er der ingen uoverensstemmelse mellem Søren Brostrøm og holdningen i Fredericia Kommune.

Vi tester rigtig mange unge
Connie Maybrith Jørgensen oplyser til DanmarkC TV, at en formodning om pladsen som nummer otte i Danmark med klamydia, meget vel kan hænge sammen med, at rigtig mange unge testes i Fredericia. Derfor vil det heller ikke overraske, hvis de lokale tal for gonorré vil afsløre, at Fredericia Kommunes unge ligger i den forkerte ende af skalaen.

“Vi tester rigtig mange unge, hvilket gerne skal betyde, at færre unge får følger af kønssygdommene pga. hurtig behandling, når sygdomme opdages,” lyder det fra Connie Maybrith Jørgensen.

Sundhedsplejen og UngMod
Det kommunale tilbud hedder UngMod, og ligger helt naturligt i Sundhedshuset. Der kan unge henvende sig til alt der har med seksualitet og kønsidentitet at gøre (link sidst i artiklen).

Når det kommer til test for kønssygdomme, er det også her de unge skal henvende sig. Og det kan gøres anonymt.

Oplysning i udskolingen
De unge ved faktisk godt, det er ved UngMod de skal henvende sig, og det benytter mange sig af. Når de unge ved det, er det fordi Sundhedsplejen kommer rundt i alle 8. og 9. klasser.

“De unge bliver oplyst om seksuel sundhed, vigtigheden af brug af kondom og hvordan man passer på sig selv”, oplyser Connie Maybrith Jørgensen. Piger der skal have en spiral får i den forbindelse også tilbudt en test. Fredericia Kommune tester på livet løs, og det ser ud til, de unge også gerne vil testes.

Endnu mere oplysning
“Sundhedsplejen arbejder hele tiden på at blive bedre og nå længere ud med oplysning om seksuel sundhed, og arbejder på at udvikle nye tiltag,” slutter udvalgsformand Connie Maybrith Jørgensen.

Klik her, og læs alt om UngMod