Kort Nyt

Jim: Livet bag Mr. James – fra jetset-pusher til undercover i Nordkorea

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Den 23. november 2023 kan du høre ham fortælle sin historie på Fredericia Bibliotek

De fleste kender Jim Latrache-Qvortrup som den charmerende Mr. James fra Mads Brüggers dokumentarfilm “Muldvarpen – Undercover i Nordkorea”. Men denne rolle er blot en lille bid af en lang og tumultarisk livshistorie.

Efter en barndom, hvor Jim gik fra kostskole til børnehjem og plejefamilier, besluttede han som 19-årig at tilmelde sig Fremmedlegionen. Her blev han faldskærmssoldat. Men hans turbulente liv fortsatte, da han i 90’erne og 00’erne blev leverandør af kokain til Københavns elite.

Dømt for besiddelse af 1,6 kilo kokain, endte Jim bag tremmer. Det var her, et tilfældigt møde med en kvinde mellem to fængselsophold ændrede hans tankegang. Han blev en lovlydig forretningsmand, og i dag er han en succesfuld iværksætter med flere forretninger og projekter i København.

Jim’s fortid og hans evne til at tilpasse sig gjorde ham til den perfekte kandidat for en undercover operation i Nordkorea. Sammen med Ulrich Larsen infiltrerede han det nordkoreanske regime under pseudonymet ‘Mr. James’.

I Mads Brüggers dokumentarfilm “Muldvarpen – Undercover i Nordkorea” går Jim Latrache-Qvortrup undercover som forretningsmanden “Mr. James” Foto: DR

“Efter at have set dokumentarfilmen ‘Det Røde Kapel’, (2009) tager den førtidspensionerede kok, Ulrich Larsen (f.1976) kontakt til filmens instruktør, Mads Brügger og tilbyder ham at infiltrere den dansk-nordkoreanske venskabsforening. Udstyret med et kamera, og under dække af at lave en intern film om foreningens arbejde, stiger han hurtigt i graderne, og bliver snart en del af den internationale venskabsforening, Korean Friendship Association (KFA). Sammen med den fiktive forretningsmand ‘Mr. James’ graver Ulrich sig langsomt, men sikkert ind mod kernen af det nordkoreanske regime, og afslører styrets omfattende engagement i handel med våben og narkotika. En rejse der blandt meget andet bringer dem til Nordkorea, Uganda, Jordan og Spanien.” skriver DR om dokumentaren som kan lyttes her, og ses på Filmcentralen.

Mads Brüggers dokumentarfilm “Muldvarpen – Undercover i Nordkorea” del 1 af 2 – Filmcentralen.dk

Nu deler Jim sin utrolige historie på Fredericia Bibliotek. Han har skrevet bogen “JIM – Fra jetset-pusher til undercover i Nordkorea” og rejser landet rundt for at holde foredrag om sit liv. Den 23. november 2023 kan du høre ham fortælle sin historie i samarbejde med Musikaftenskolen Lillebælt.

  • Dato: Torsdag, 23. november 2023
  • Tid: Kl. 19.00 – 21.00
  • Sted: Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, Fredericia
  • Billetpris: 80 kr. Billetter kan købes på Bibliotekets hjemmeside.
  • Arrangør: Fredericia Bibliotek i samarbejde med Musikaftenskolen Lillebælt.