LOKALSPORT

Hattrick: EGIF Rugby U16 triumferer og er forsat Danmarksmestre i 2023

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Rugbyklubben, der er hjemmehørende i Erritsø, forbereder en sand guldfest for det ukuelige og tredobbelte DM-mandskab

Dagens sidste og afgørede turnering i Dansk Rugby Union’s regi fandt lørdag sted i Hundested, og det forsvarende DM-hold lå forud godt i turneringen. Dog er intet som bekendt sikkert, før dommeren har fløjtet det sidste fløjt.

Bag holdet er den succesrige træner ‘Conny
Først vandt træner ‘Conny’ DM-titlen med U14-holdet, og i takt med at spillerne er blevet ældre, er det nu anden gang ‘Conny’, nu som træner for det lokale U16 hold, trækker mesterskabstitlen til Fredericia.

‘Conny’ er med sine 25 års erfaring i sporten, en træner der har prøvet det hele på sin egen krop – så at sige! Den viden, og helt særlige talenter for både at formidle taktik, motivere og ind imellem skælde ud, formår han at bringe videre til spillerne.

Morten “Conny” Jørgensen. Foto: DanmarkC TV.

Et særligt ledelsesredskab er formidling af klubbens værdier, og omsætte dem til handling på og uden for banen: Passion, sammenhold, respekt, disciplin og fairplay.

Uden for rugbybanerne arbejder ‘Conny’ ved Arla Foods under sit borgerlige navn Morten Jørgensen.

Dagens turnering
Dagens turnering blev afviklet i Hundested, og det betød at spillerne skulle tidligt op. Klubbens bus havde afgang allerede kl. 7!

Der blev spillet følgende kampe: Erritsø-Speed/Hundested/Odense (40-7), Erritsø-Frydensberg (27-0), Erritsø-Malmø (7-17), og endelig Erritsø-Gentofte/Frederiksberg (24-7), altså fire kampe før Danmarksmesterskabet var en kendsgerning.
(Fed skift er resultatet for Erritsø Rugby)

Peder Tind (V). Privatfoto.

Fredericia Kommune er hamrende stolte!
Det er dybt imponerende, at de for tredje gang kan hive et dansk mesterskab hjem. Det vidner om imponerende talenter og sammenhold.”
Fredericia Kommune er hamrende stolte af deres præstation, og jeg vil gerne ønske dem et stort tillykke med endnu et DM“, lyder det fra Peder Tind (V), formand for Kultur- og Idrætsudvalget, på telefonen fra Billund.

Guldfest i klubhuset i Erritsø
Mange af klubbens medlemmer, forældre, sponsorer og trofaste støtter er allerede ved at samle sig i klubhuset. Hjemkomsten af gulddrengene skal forberedes, og samtidig vises der VM Rugby på storskærm i klubhuset.

Spillerbussen har forventet ankomst til klubhuset i Erritsø omkring kl. 20.

Rådhuspandekager
Borgmester Steen Wrist har haft rugbyholdet til rådhuspandekager da de blev Danmarksmestre i 2022. Det skete den 4. november 2022.

I den forbindelse fik holdkaptajn Lauge Jørgensen spørgsmålet: Kan I gøre det igen? Svaret lød: “Det tænker jeg godt vi kan. Næste år kommer vi igen,” lød spådommen. Og i dag er det virkelighed!

Artikel og video fra modtagelsen på Rådhuset i 2022 kan ses – eller genses – HER

Foto herunder: Allan Pertti Frandsen, Erritsø Rugby