Kort Nyt

Danmarks Motionsuge: En uge, over 7000 aktiviteter og ubegrænsede muligheder

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Hvert år er uge 41 udnævnt til Danmarks Motionsuge og der er utrolig mange spændende tilbud om aktiviteter

Danmarks Motionsuge er tilbage, og denne gang med mere end 7000 aktiviteter spredt over hele landet. Fra curling og capoeira til fægtning og fodvolley, er der noget for enhver smag. Alt du skal gøre er at besøge Danmarks Motionsuges hjemmeside og vælge de aktiviteter, du vil deltage i. “Danmarks Motionsuge er den perfekte anledning til at prøve noget nyt og få øjnene op for gode fællesskaber. Der er aktiviteter for alle aldre og for ethvert temperament,” siger Ricco Victor, leder af Danmarks Motionsuge.

Fem organisationer, ét fælles formål
Initiativet er et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt og den internationale breddeidrætsorganisation ISCA. Sammen har de et fælles mål om at inspirere til mere fysisk aktivitet og skabe fællesskaber. “Idræt og bevægelse er sjovt og gavner den fysiske og mentale sundhed. Og vi skal have endnu flere med,” fortæller Ricco Victor.

Bygger på tradition og vokser hvert år
Danmarks Motionsuge blev lanceret i 2021 og har siden oplevet en positiv vækst. “Vi har tidligere haft 6000 arrangementer i motionsugen, men i år er vi langt over 7.000 arrangementer på landsplan. Det er en meget positiv udvikling,” siger Ricco Victor. Ugen er en del af en større vision, der inkluderer Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes Motionsuge, og er i tråd med European Week of Sport.

Stadig tid til at deltage
Motionsugen starter i den kommende weekend og fortsætter gennem hele uge 41. Der er stadig mulighed for at oprette aktiviteter for interesserede foreninger og andre arrangører. Så hvis du er en del af en organisation, der ønsker at vise dine aktiviteter frem, er der stadig tid.

Danmarks Motionsuge er mere end bare en uge med sport; det er en uge, der bringer mennesker sammen og inspirerer til en sundere livsstil.