Pressemeddelelse

Fællessang på Volden

Udgivet af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Byd sommeren velkommen med alsang på Volden

Traditionen tro er der alsang på Volden som en hyldest til sommeren og den danske sangskat.

”Der er en helt speciel stemning over sang i det grønne og ikke mindst det fællesskab, der opstår, når man synger sammen med andre. Det er blevet en fast tradition, at fredericianerne mødes på volden en dejlig sommeraften og bruger et par timer i selskab med de danske forårs- og sommersange. Det er også en god lejlighed til at nyde den medbragte aftenkaffe sammen med andre sangglade mennesker”, fortæller Peder Tind, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Pak kurven

I år er der alsang tirsdag den 27. juni kl. 19.00, og som altid foregår det på Volden bag Det Hvide Vandtårn. Det eneste, man skal gøre, er at pakke aftenkaffen, tæpper eller klapstole og møde op til et par hyggelige timer i det fri. Der udleveres sanghæfter med aftenens sange til alle, og formand for kultur- og idrætsudvalget Peder Tind byder velkommen. De håndplukkede sange bliver sunget med en lille pause undervejs. Sangene bliver akkompagneret af musikerne Anders Kjerkegaard og Thomas Buur.

Alle er velkommen. Der er fri entré, og der er nem adgang for kørestolsbrugere. I tilfælde af dårligt vejr aflyses arrangementet.

Alsang i Danmark

Begrebet alsang opstod i slutningen af 2. Verdenskrig, hvor folk i tusindvis samledes for at synge danske sange, især de velkendte fædrelandssange fra Højskolesangbogen. Dengang var alsangen et udtryk for danskhed og fællesskab og samtidig en fredelig og folkelig protest mod besættelsesmagten. Alsang er i dag på ingen måde en protest; tværtimod er det en hyldest til sommeren, friheden, den danske natur og sangskat.