FREDERICIA

Krigsskadede veteraner kommer forbi Fredericia når de cykler Danmark rundt

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Der venter et spektakulært syn på de danske landeveje, når godt 70 danske og internationale krigsveteraner cykler tværs over Danmark

“Ride4Rehab” er for skadede krigsveteraner og navnet på den helt specielle cykeltur rundt i Danmark i dagene 5.-12. juni 2023. Feltet har deltagelse fra Trekantområdet!

Torsdag den 8. juni cykler veteraner gennem Fredericia Kommune på deres tur Danmark rundt. Turen rundt i Danmark har veteraner tager i årene 2013, 2018 og 2021, men i år adskiller feltet på 70 deltagere sig ved, at der er udenlandske deltagere. Det er skadede veteraner fra Canada, USA og Storbritannien som cykler sammen med danske, og får en fælles oplevelse, og ser vores smukke land.

Turen starter i Aalborg Grundlovsdag og har etapemål i Viborg, Skanderborg, Vejle (start fra Ellers Park i Børkop), Svendborg, Vordingborg, Slagelse, Holbæk inden målet nås i Brøndby den 12. juni 2023.
Det bliver en Danmarks tur på 847 kilometer!

Fælles for deltagerne er, at de alle har kæmpet nogle svære kampe i krig for deres fædreland og siden med traumerne derfra. De cykler ikke alene, men har et følge på godt 25 ressourcepersoner der både støtter op, og er med til at synliggøre veteransagen.

Det bliver stort, hårdt, rørende og minderigt
Hans Natorp

Arrangøren er Danmarks Idrætsforbund (DIF) i samarbejde med Danmarks Cykle Union og Dansk Militært Idrætsforbund.
”Vi glæder os til at sende både danske og internationale veteraner ud på ruten, hvor de kan dyrke et unikt fællesskab og få et frirum fra de udfordringer, de kæmper med i dagligdagen. I DIF Soldaterprojekt arbejder vi målrettet med at støtte, styrke og anerkende skadede veteraner, og det er Ride4Rehab et mønstereksempel på. Det bliver stort, hårdt, rørende og minderigt, og vi håber, at danskerne vil bakke op, når veteranerne hopper på cyklen og kører Danmark rundt,” siger formand i DIF, Hans Natorp.

Veteranerne bakkes op af gæsteryttere
Troels Lund Poulsen, Forsvarsminister
Flemming Lentfer, general og forsvarschef
Rasmus Quist, OL-guldvinder i roning og medlem af Sportens Hall of Fame
Mark Abildhauge, tv-vært
Claus Holm, tv-kok
Daniel Rye, fotograf og foredragsholder

DanmarkC TV bringer på lørdag et indslag om “Ride4Rehab”.

Fakta – Ride4Rehab

  • Ride4Rehab afvikles af DIF Soldaterprojekt i samarbejde med KroagerFonden.
  • DIF Soldaterprojekt er en del af Danmarks Idrætsforbund og samarbejder med Danmarks Cykle Union og Dansk Militært Idrætsforbund om Ride4Rehab.
  • Siden 2011 har DIF via soldaterprojektet forsøgt at hjælpe psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst i miljøer, der er tilpasset de skadede veteraners udfordringer.
  • DIF Soldaterprojekts ugentlige træningstilbud faciliteres i såkaldte Safe Zones og tæller blandt andre end række cykelhold spredt udover Danmark. Herfra er der blevet trænet op til Ride4Rehab.
  • Det er fjerde gang, at DIF Soldaterprojekt afholder cykelløbet Ride4Rehab (tidligere 2013, 2018 og 2021)
  • Feltet i årets Ride4Rehab består af cirka 70 psykisk og fysisk skadede veteraner. Hovedparten af veteranerne lider af PTSD efter udsendelse i konfliktprægede områder. Veteranerne er ledsaget af en række ressourcepersoner.
  • I år deltager også 10 internationale veteraner fra Canada, USA og Storbritannien.
  • Veteranerne indkvarteres efter hver etape på lokale kaserner eller hoteller.