Pressemeddelelse

Hansens Is åbner i Kanalbyen i Fredericia

Udgivet af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Den traditionsrige familievirksomhed Hansens Is har købt Havnegrillen ved Gammel Havn og slår inden længe dørene op.

Nu bliver det muligt at slentre en tur langs Gammel Havn eller Frederiks Kanal med en økologisk Vanille Top, Blip Blop eller Hansens Pop i hånden. Det 101 år gamle Hansens Is åbner nemlig allerede i juni i havnegrillbygningen på den centrale placering i Kanalbyen med vand til to af siderne.

– Det er en kæmpe ære, at vi nu bliver en del af havnen og det liv der foregår dér. Vi glæder os fantastisk meget til at kunne give gode is-oplevelser til byens borgere. En is i hånden og udsigt over vandet – det er en god kombination, siger Anders Eibye Hansen, som er 4. generations isfabrikant.

Sammen med broderen Rasmus driver han det gamle familiefirma, som i dag har et bredt sortiment af is og et stort fokus på økologi.

Glæde og vemod
Hansens Is har købt bygningen af Havnegrillens ejer gennem 15 år, Tommy Michael Jensen, som begrunder sin beslutning i alt for lange arbejdsdage, som også går med at drive pølsevognen i Billund Lufthavn og udlejning af rullende pølsevogne til fester.

– Det er en stor beslutning, for jeg har været virkelig glad for at være i Kanalbyen, men det har også været nogle turbulente år, og med en arbejdsdag, der går fra kl. 6 morgen til 20 eller 21 om aftenen, handler det simpelthen om at drosle ned. Men når det nu skal være, er jeg meget glad for at sælge til noget, der er kvalitet, for jeg er sikker på, at Hansens Is vil løfte stedet, og det gør nok heller ikke noget med et frisk pust her på stedet, siger Tommy Michael Jensen.

Også hos Kanalbyen i Fredericia, som stiller arealet til rådighed, er der glæde blandet med vemod.

– Det er en rigtig god nyhed at gå sommeren i møde med, at Hansens Is har valgt at placere sig i Kanalbyen. Nu kan bydelens gæster og beboere nyde populære kvalitetsis fra et meget velrenommeret firma på en fantastisk placering ved vandet. Samtidig er det vemodigt at sige farvel til Havnegrillen, som også har været et meget populært indslag i byen, og som vi altid har haft et godt samarbejde med, siger projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, Peter Kirketofte.

Ispinde i weekenden
Hansens Is går nu så småt i gang med at renovere og indrette bygningen, men allerede i den kommende weekend kan man købe ispinde fra Hansens Is foran bygningen.

Hansens Is forventer at komme helt til rette i de nye rammer i løbet af nogle uger, og sommeren over kan man igen sætte sig under parasollerne ved Gammel Havn.

Når man som gæst kommer til havnen, kan man gå på opdagelse i et stort sortiment af flødeis, sorbet og plantebaseret is. Der vil også være hotdogs, let mad, øl og kaffe. Med andre ord er der noget til hele familien.