Læserdebat

Vi har brug for at I kæmper for Fredericia, kære lokalpolitikere

Af: Andreas Bjerring Tobiassen, Enhedslisten Fredericia

Så skal vi desværre til det igen. Den tilbagevendende begivenhed, hvor politikerne bebuder kommende millionbesparelser imens de samme politikere efterfølgende fritager deres respektive udvalgsområder for selvsamme besparelser.

I Fredericia har man været nødt til at bede om et sparekatalog på 93 milloner kroner, hvilket er komplet vanvittigt, da vi har godt 500 millioner “i banken”. Men det er penge, vi ikke må bruge på grund af en budgetlov, som binder kommunens økonomi på hænder og fødder fast til en aftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening.

Men det er vigtigt at huske på, at den aftale bliver besluttet af politikere fra regeringspartierne og repræsentanterne i KLs bestyrelse. De har i lang tid holdt kommunernes økonomi i et jerngreb og vi har behov for et kommunalt oprør, hvis vi ikke skal skære endnu mere i vores i forvejen voldsomt pressede velfærd.

I et opslag på Facebook mener borgmester Steen Wrist at vi over de kommende år skal
“have en snak med Christiansborg om forventninger og økonomi”. Nej! Det har vi ganske enkelt ikke råd til at vente på. Vores velfærd er presset nu! Hvert år stemmer repræsentanterne fra S, DF, V og sågar SF i KL for elendige aftaler lavet med nogle af de samme partier i Regeringen, som barberer vores velfærd helt ned, og hvert år beklager de lokale partifæller sig over aftalerne. Det eneste parti, som stemmer imod aftalerne er Enhedslisten. Det er hyklerisk!

Kom ind i kampen og få så overbevist jeres partifæller om, at den lokale velfærd skal
prioriteres. Nu! Fredericia har brug for det! I er trods alt valgt lokalt for at varetage Fredericias interesse og ikke jeres egen karrierer i jeres parti.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv