
Stigende mental mistrivsel blandt børn og unge er et problem

Af: Sune Nørgaard Jakobsen, Dansk Folkeparti i Fredericia
Mental mistrivsel blandt børn og unge er et stigende problem, som bliver forværret, hver gang vi måler på det.
Den seneste undersøgelse, Den Nationale Sundhedsprofil fra Sundhedsstyrelsen, viser en forværring i den mentale mistrivsel blandt børn og unge. Vi bør derfor være undersøgende på hvad der er årsagen til, at så mange børn og unge mistrives, og ligeledes hvorfor det er så svært at være barn og ung i dagens Danmark.
Problemet med mental mistrivsel kan ikke kun forklares på individniveau, da der er komplekse faktorer involveret. Mens sociale medier og præstationskrav og perfekthedskultur er nogle af de faktorer der kan bidrage til problemerne, så har Corona epidemiens omvæltning af vores hverdagsliv helt sikkert også spillet en rolle i forhold til den mistrivsel, vi ser lige nu.
Men det er vigtigt at bemærke, at problemet med mental mistrivsel ikke kun er en nyere udvikling. Reformer i skoler, gymnasier og sundhedssystemer har med sikkerhed også bidraget til mistrivsel i forsøget på at skabe den bedste version af Danmark til de kommende generationer.
Den mentale sundhed bør prioriteres højt på den politiske dagsorden, og alle beslutninger og initiativer bør måles op mod denne prioritering.
For hvad nytter alt det, vi i fællesskab opnår som samfund af økonomisk velstand, uddannelse og viden, hvis vores generationer af unge mennesker mistrives så grundlæggende, som Den Nationale Sundhedsprofil viser.
Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv