LOKALSPORT

EGIF Rugby vandt 46-24 over RC Odense i dagens særdeles spændende 2. divisions kamp

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Stillingen var 19-19 ved pausen og EIGIF Rugby kunne bestemt ikke vide sig sikre på en sejr.

Rugby er en kontaktsport, hvis noget er det. Og der bliver virkelig gået til hinanden i kampen om at få den ovale bold sikkert ind mellem de to stænger.

Rugby er ikke for de alt for sarte, og blå mærker hører sig til. Foto: DanmarkC TV

Når der tænkes på spillets eksempler fra USA er spillerne “over there” iklædt noget der kan minde om en blanding af en kampdragt og letvægtsrustning. Danske spillere er ikke så beskyttede, men kan have benskinner på, og de fleste bruger tandbeskyttere. Men så er der heller ikke mere “piv” over det – kampen skal vindes.

Men når det er sagt, er det en holdsport i den fineste klasse. Solister er der ikke meget plads til, for ingen kan vinde kampen alene. For DanmarkC TV udsendte kunne ved selvsyn se, at der blandt spillerene var alle fysiske typer. Og alle har deres plads på holdet, hver deres funktion. Ingen kan undværes.

Et medlevende publikum der nød spillets høje fart. Foto: DanmarkC TV

Der findes vist ikke mange sportsgrene, hvor det ikke er muligt at komme til skade. Dagens kamp blev desværre ramt af et grimt uheld, og spilleren fra Odense måtte en tur på sygehuset med ambulance. Alle spillere, trænere, stabsmedlemmer og tilskuere klappede den uheldige spiller ud ad banen!

En spiller fra RC Odense var desværre ret uheldig! Foto: DanmarkC TV

Det blev til en noget lang pause, da paramedicinerne brugte en del tid på den indledende behandling ude på banen. Det blev til en snak med dommeren, om forundringen over, at der ikke blev råbt skældsord efter ham, og at hans kendelser ret disciplineret blev fulgt. “Det er ikke så underligt, for én af værdierne ved rugby er respekt,” fortalte dommeren, og forklarede: “Jeg taler med de to kaptajner, og de taler med mig. Så er den ikke længere”. En gammel bekendt af DanmarkC TV udsendte forklarede, at det er dommerens bane, og det respekterer alle. Også tilskuerne.

Assisterende træner Gramham O’Riordan havde en rolig dag på kontoret – i 2. halvleg. Foto: DanmarkC TV

Der er gået måneders hård træning forud for dagens resultat, forklarede Assisterende træner Gramham O’Riordan efter kampen. Og han styrede sine tropper roligt og stilfærdigt frem mod det flotte resultat.

EIGIF Rugby “familiefoto” 15-04-2023. Foto: DanmarkC TV.

EIGIF Rugby og alle rugby klubber i Danmark er som en stor familie. Kampen kæmpes på banen, men bagefter er der samvær over en øl og en vel stegt pølse. Mange spillere er sønner eller døtre af forældre, der selv har taget deres kampe på grønsværen. Og i dag mødte mange af de gamle spillere op, og bruger aftenen sammen, og taler om dengang der var rigtige rugbyspillere til.

Herunder lidt fotos fra dagens kamp. DanmarkC TV bringer senere et TV indslag.

Dette tricks er noget specielt. Foto: DanmarkC TV
Foto: DanmarkC TV
3 – så er der blokeret for bolden, eller den blev grebet.. Foto: DanmarkC TV
Der er overskud til at posere for fotografen. Foto: DanmarkC TV
Kampen sætter fysiske spor, men blikket er stålfast. Foto: DanmarkC TV
Foto: DanmarkC TV.
Foto: DanmarkC TV.
Foto: DanmarkC TV.
Foto: DanmarkC TV.
Foto: DanmarkC TV.
Foto: DanmarkC TV.
Foto: DanmarkC TV.