Læserdebat

Politikere i vand til halsen – det sejler

Læserdebat af: Ole Dyrn, Fælledvej 21, 7000 Fredericia

Jeg er rystet over det, der foregår i vores kommune, såvel i forvaltningen som politisk.

”Har de mistet dømmekraften”, blev der spurgt om i Fredericia Dagblad for et par dage siden. Jeg trak da lidt på smilebåndet og tænkte, om man kan miste noget, man tilsyneladende ikke har!

Fyringen af en direktør efter en måned kan da på ingen måde indikere, at man har gjort sit hjemmearbejde. – Ak ja, succes har mange fædre, ansvar farer moderløst rundt.

Politiske beslutningstagere vasker hænder og skyder skylden på alle andre end dem selv:

Vores borgmester kører den ene skandale i hus efter den anden – uden at fortrække en mine. Det være befriende, hvis han tog det ansvar der fører med borgmesterkæden, milliongagen og de fede ben som de mange bestyrelsesposter kaster af sig. Men nej. I en artikel i Jyllands-Posten 4. april 2023 udtaler han, at han ”ikke er interesseret” i at stille op til interview. Hr. borgmester: Det er da din pligt, du her løber fra!

”Vi fik de råd, vi fik”, siger Peder Tind. Til det kan man sige, at man hyrer konsulenter til at rådgive, og når det går galt, kan man jo altid skyde skylden på dem.

Ole Steen Hansen: ”Der blev taget dobbelt så mange referencer end normalt, også fra ansatte i hans tidligere job”. Vi bemærker her, at han blev fyret fra sit tidligere job, angiveligt på grund af hård kritik for arbejdsmiljøet i sin egen forvaltning.
Først svigtede Ole Steen Hansen det ansvar han havde som bestyrelsesmedlem i det fallerede Fredericia teater og ”sikrede” et underskud på 70 millioner kroner og konkurs. Nu står han i spidsen for et kommunalt overforbrug på 51 millioner kroner, en vanvittig ansættelse af en direktør og en pinlig sag om fyringer og frås.

Politiske beslutningstagere vasker hænder og skyder skylden på alle andre end dem selv.

Ole Dyrn, pensioneret oberstløjtnant, lokalhistorie-formidler

Tænk hvis man skulle betale for disse fyringer ud af egen lomme! Her fosser pengene bare ud af den offentlige kasse. Jeg har nok aldrig betalt min skat med glæde, men jeg har bestemt heller aldrig været irriteret over, at bidrage til samfundet. Men nu forholder det sig anderledes. Det virker som om man er til grin for de summer, der tilsyneladende uden bagvedliggende dømmekraft og seriøsitet bliver kastet i grams.

Ordentligheden er i politisk mindretal, men der er gud ske lov enkelte, der står fast og villigt udtrykker det. En af dem skrev om Fredericia som landets dårligste kommunale arbejdsgiver. Ham må jeg desværre give ret.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv