SAMFUND

Dario Campeotto er død efter længere tids sygdom

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Allerede i efteråret 2022 måtte den elskede og folkekære sanger aflyse sine arrangementer

Det var et sygdomsforløb med kræft der endte den 1. april 2023, hvor Dario Campeotto sov ind. Han var omgivet af sin familie på Frederiksberg Hospital. Dario Campeotto blev 84 år. Han efterlader tre børn.

Vi lærte for alvor Dario Campeotto at kende, da han med sangen “Angelique” i 1961 sørgede for at Danmark fik en femteplads ved Eurovision Song Contest i Nice. Siden da leverede Dario Campeotto den ene ørehænger efter den anden. Karrieren tog sin begyndelse allerede da Dario Campeotto var 11 år hvor han så småt begyndte at optræde.

Scenen var uden tvivl der hvor Dario Campeotto trivedes. Ikke alene sang og musik, men også film og revy lavede Dario Campeotto. Mange husker sikkert det brede spænd fra operetten Flagermusen til filmen Nyhavns Glade Gutter. I revy verdenen kunne vi finde Dario Campeotto i Holstebro Revyen og Sans Souci i Kolding.

Der var i flere år stille omkring Dario Campeotto, men i 2001 udkom en slags comeback med albummet Love Is in the Air. Her gav Dario Campeotto sin fortolkning af bl.a.  Barry White, Stevie Wonder, Lou Reed og The Rolling Stones. Albummet solgte 22.000 eksemplarer.

Dario Campeotto har været gift to gange og var en overgang bosat i Italien sammen med sin daværende hustru Ghita Nørby, men han vendte siden tilbage til Danmark, hvor han viderefører sin karriere.

Dario Campeotto blev født på Frederiksberg af italienske forældre, og fik derfor det italienske navn som generationer af danskere slet ikke spekulerede over ikke var dansk.