SAMFUND

Jorden har brug for dig! Vil du bruge en time på naturen og biodiversiteten. Tilmelding nederst i denne artikel.

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

For 17. år i træk markerer WWF Verdensnaturfonden den verdensomspændende begivenhed Earth Hour for at fejre naturen og sætte fokus på tabet af biodiversitet. Earth Hour foregår lørdag den 25. marts 2023 klokken 20.30-21.30. Danskerne opfordres til at bruge en aftentime på naturen, kloden og dyrene.

Giv jorden en time‘ af din dag i morgen, er budskabet fra Verdensnaturfonden, for naturen og biodiversiteten er i krise. Bestanden af de vilde dyr på jorden er faldet med 69 procent siden 1970, og 70 procent af jordens vigtige økosystemer er delvist ødelagt.

Cirka en million arter er truet af udryddelse

Earth Hour kalder Verdensnaturfonden deres verdensomspændende opfordring. Opfordringen er, at vi skal stå sammen om at passe på vores natur, opleve fællesskabet – og måske mentalt give os tid til at tænke på, hvad vi kan gøre.

Formålet med Earth Hour er, at vi tænker over og taler om, hvordan vi håndterer den klima- og biodiversitetskrise, vi står midt i, så vi kan beskytte vores fantastiske planet. Det har faktisk aldrig været vigtigere, end det er lige nu,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden, og forsætter:

Formålet med Earth Hour er, at vi tænker over og taler om, hvordan vi håndterer den klima- og biodiversitetskrise, vi står midt i, så vi kan beskytte vores fantastiske planet. Det har faktisk aldrig været vigtigere, end det er lige nu.”

Tilmeld dig begivenheden på Facebook her.