Kort Nyt

Lovforslag om seksuel chikane er vedtaget i Folketinget

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslag om seksuel chikane. Lovforslaget udmønter trepartsaftale om initiativer til at modgå seksuel chikane på arbejdspladser.

Den forhenværende regering og arbejdsmarkedets parter indgik i marts 2022 en trepartsaftale om seksuel chikane. Formålet med aftalen og lovforslaget er at styrke indsatsen mod seksuel chikane og fremme en sund kultur på landets arbejdspladser.

I dag sætter vi et punktum for et meget vigtigt lovarbejde
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen

Lovforslaget har til formål at understøtte den nødvendige kulturændring på den enkelte arbejdsplads. Reglerne skal eksempelvis tydeliggøres, så både arbejdsgivere og medarbejdere kender deres ansvar og pligter, ligesom det også får større konsekvenser, hvis arbejdspladsen ikke lever op til sine forpligtigelser.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
– I dag sætter vi et punktum for et meget vigtigt lovarbejde. Der er ingen personer, der skal have grænseoverskridende oplevelser på deres arbejdsplads. Det håber jeg, at dette lovforslag kan være med til at ændre.
– Jeg vil gerne på regeringens vegne rette en stor tak til arbejdsmarkedets parter for det kæmpe arbejde de har lagt i de trepartsforhandlinger, som førte til den aftale om initiativer til at modgå seksuel chikane, som vi nu er ved at udmønte. 
– Jeg er glad for, at vi med dette lovforslag sikrer et bedre regelgrundlag i sager om seksuel chikane, som kan bidrage til den kulturændring, der er nødvendig for at komme seksuel chikane til livs. Det er et meget vigtigt skridt i den rigtige retning.