Kort Nyt

Kender du en ildsjæl, som har fortjent en demenspris?

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fra i dag d. 23. marts og frem til d. 19. april har du mulighed for at indstille en medarbejder, en ildsjæl eller et projekt til årets demenspriser.

Ældreminister Mette Kierkgaard overrækker demenspriserne til DemensDagene d. 15.-16. maj i Tivoli Congress Center. Demenspriserne består af to priser:

Medarbejderprisen går til en medarbejder, der gør en særlig indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens.

Pårørendeprisen går til en ildsjæl eller et tilbud/en aktivitet – i offentligt, privat eller frivilligt regi – der gør en ekstraordinær indsats for at inkludere, anerkende og støtte pårørende til mennesker med demens.

Begge prismodtagere får en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Derudover modtager vinderen af Medarbejderprisen desuden en præmie på 50.000 kr. til sin arbejdsplads, som skal bruges til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Alle kan indstille personer eller tilbud/aktiviteter til begge priser – lige meget om du er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Du kan ikke indstille dig selv. Til gengæld kan du indstille den samme person eller det samme projekt flere år i træk. Du må gerne indstille samme person til begge priser. Indstillingen sker på https://demensprisen.dk/.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:
”Demenssygdom kan være rigtig hårdt og svært at håndtere – ikke bare for de mennesker, der bliver ramt, men også deres pårørende. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med Demenspriserne kan anerkende medarbejdere og andre ildsjæle, der hver dag gør en positiv forskel for mennesker med demens og deres pårørende.”

Prismodtagerne udvælges af en faglig jury bestående af:

  • Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen
  • Tanja Nielsen, sektorformand for Social- og Sundhed i FOA
  • Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Susanne Wammen, formand for Overlægeforeningen og formand for Foreningen af Speciallæger (FAS)
  • Gitte Kirkegaard, formand for Demenskoordinatorerne i Danmark
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder ved Nationalt Videnscenter for Demens