3.000 børn lærer ”Årets dans” i Trekantområdet
Dansefyrtårn Trekanten afholder workshops på 21 skoler, hvor eleverne får mulighed for at lære ”Årets dans”.
I denne uge og næste uge står der dans på programmet på en lang række skoler i Trekants-området. Her besøger fire dansere fra Dansefyrtårn Trekanten i alt 21 skoler og afholder danseworkshops.
Der afvikles op til tre workshops på halvanden time på hver af skolerne, hvor 50 elever får mulighed for at lære ”Årets dans”
– Det svarer til at op mod 3000 børn får glæde af at møde en professionel danser og opleve danseglæden på tætteste hold. Børnene skal ikke blot lære ”Årets dans”, men selv være med til at udvikle deres egen udgave af dansen, da der i høj grad lægges op til at inddrage børnene i en æstetisk læreproces, fortæller Mona Bruun Enevoldsen fra Dansefyrtårn Trekanten.
”Årets dans” er det ene af fire hovedprogrammer i det store landsdækkende danseprojekt ”Ta’ fat om dansen”. Aktiviteterne i projektet sker via seks dansefyrtårne, herunder Dansefyrtårn Trekanten.
Danseevent på Kastellet i Fredericia:
I forbindelse med 40 års Jubilæumsfestival på Den Kreative Skole, den 9. maj, arrangeres der en stor fælles Danseevent med ”Årets Dans” på Kastellet klokken 11.00. Her åbner dansere fra Den Kreative Skole og deltagere fra Dansefyrtårn Trekantens Ungekompagni sammen med skolernes deltagere i ”Årets Dans” dagen, fortæller Sara Lindhardt, dansekoordinator på Den Kreative Skole.
Bygget op som et computerspil
Det er Thomas Eisenhardt, der har udviklet koreografien til ”Årets dans 2015”. Han er til daglig kunstnerisk leder i egnsteatret Aaben Dans i Roskilde og har valgt at kalde ”Årets dans” for ”Gamestep”.
– Inspirationen kommer fra computerspils-verdenen, og koreografien er bygget op som tre verdener (levels) man skal danse sig igennem. Lige som i et computerspil er man altså ude og udforske forskellige verdener – noget især børn og unge kender til fra deres fritid foran computerskærmen.
– Men i stedet for at sidde stille bag en computerskærm, skal deltagerne selv ud at bevæge sig og have sved på panden, forklarer projektleder Anna Marie Krarup fra ”Ta’ fat om dansen”.
Anderledes koreografi
”Årets dans 2015” adskiller sig fra tidligere ”Årets dans”-koreografier ved, at Thomas Eisen-hardt bevidst har arbejdet med en legende tilgang til dansen.
– Indtil nu har ”Årets dans” typisk været en koreografi, hvor deltagerne stod i samme retning og lavede de samme trin samtidig. Jeg synes, det kunne være sjovt, hvis man i stedet lavede en koreografi, hvor deltagerne danser sammen. En koreografi, der udformer sig som et lille teaterstykke, hvor folk går rundt mellem hinanden, siger han og tilføjer:
– Målet er at lave en koreografi, hvor deltagerne ikke nødvendigvis gør det samme, men be-væger sig inden for en fælles, overordnet ramme. Det kan for eksempel være, at de laver en bevægelse, når de hører lyden af en eksplosion, men selv vælger hvilken bevægelse, det skal være.
Se ”Årets dans” her: http://www.tafatomdansen.dk/arets-dans/aarets-dans-2015/
For yderligere oplysninger kontakt:
Mona Enevoldsen på mobe@kolding.dk eller tlf. 79791843
FAKTA OM ”TA’ FAT OM DANSEN”
- Dansefyrtårn Trekanten er en del af et tre-årigt landsdækkende projekt Ta’ fat om dansen, der tilbyder inspirerende og livgivende danseaktiviteter til alle. Dans som udfordrer den enkelte i et kreativt, kunstnerisk fællesskab.
- Ta’ fat om dansen skal nå ud til mange tusinde mennesker i alle aldersgrupper i hele Danmark og er det største danseprojekt af sin art på dansk jord nogensinde.
- Ta’ fat om dansen løber fra 2014-2017 og ledes af Dansehallerne. Projektet støttes af Nordea-fonden med en bevilling på 20,5 millioner kroner – heraf 2.352.000 kr. til Dansefyrtårn Trekanten, der involverer Billund, Fredericia, Middelfart, Vejle og Kolding kommuner.
OVERSIGT OVER DANSEFORLØB I ”ÅRETS DANS” I DANSEFYRTÅRN TREKANTEN
Søren og Emilie besøger følgende skoler:
Mandag den 13. april: Kolding Kommune, Bramdrup Skole, 6000 Kolding
Tirsdag den 14. april: Kolding Kommune, Ålykkeskolen, 6000 Kolding
Onsdag den 15. april: Kolding Kommune, Brændkjærskolen, 6000 Kolding
Torsdag den 16. april: Kolding Kommune, Dalby Skole, 6000 Kolding
Fredag den 17. april: Kolding Kommune, Vamdrup Skole, 6580 Vamdrup
Mandag den 20. april: Kolding Kommune, Vonsild Skole, 6000 Kolding
Tirsdag den 21. april: Fredericia Kommune, Kristinebjergskolen, 7000 Fredericia
Onsdag den 22. april: Middelfart Kommune, Børneuniverset Fjelsted Harndrup, 5463 Harndrup
Torsdag den 23. april: Middelfart Kommune, Anna Trolles Skole, 5464 Brenderup og Billeshave Efterskole
Fredag den 24. april: Middelfart Kommune, Strib Skole, 5500 Middelfart
Brian og Jonathan besøger følgende skoler:
Mandag den 13. april: Vejle Kommune, Fælleshåbsskolen, 7080 Børkop
Tirsdag den 14. april: Vejle Kommune, Thyregod Skole
Onsdag den 15. april: Vejle Kommune, Smidstrup-Skærup Skole, 7000 Fredericia
Torsdag den 16. april: Vejle Kommune, Højen skole, 7100 Vejle
Fredag den 17. april: Billund Kommune, Hejnsvig Skole, 7250 Hejnsvig
Mandag den 20. april: Billund Kommune, Stenderup Skole, 7200 Grindsted
Tirsdag den 21. april: Billund Kommune, Vestre Skole, 7200 Grindsted
Onsdag den 22. april: Fredericia Kommune, Ullerupbækskolen afd. Skolesvinget, 7000 Fredericia
Torsdag den 23. april: Fredericia Kommune, Ullerupbækskolen afd. Skjoldborgvejensskole, 7000 Fredericia
Fredag den 24. april: Fredericia Kommune, Ullerupbækskolen afd. Nørre Alle, 7000 Fredericia
Fælles Danseevent i Fredericia:
Lørdag den 9. maj. Kl. 11.00: Fredericia Kommune, Danseevent på Kastellet bag Den Kreative Skole