SNOGHØJ

Kom og deltag i “Sofies affaldsindsamling” i Snoghøj

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Sofie har brug for din hjælp lørdag den 25. marts 2023 kl. 10:00

Enhver der går en tur lidt uden for de veje, som private eller kommunen rengør, kan finde en masse affald. Og hvis ingen gør noget ved det, bliver det liggende og ser grimt ud. Og forurener!

Danmarks Naturfredning (DN) holder hvert år en affaldsindsamling over hele landet. Mange skoler, foreninger og private deltager, og i Snoghøj er det “Sofies affaldsindsamling” med mor Annemette Vølund Andersen som arrangør.

“Vi er medlem af DN, men også fordi, da vi flyttede til Fredericia, blev jeg enormt overrasket over hvor meget affald der lå på bare den lille vej vi bor på, og op til vores børnehave”, fortæller Annemette.

Hun tog dengang billeder og sendte ind til kommunen, og foreslog opsætning af affaldsspande. For eksempel ved busstoppesteder, men fik det svar, at der var de affaldsmuligheder der skal være.

Foto: DN

“Så må vi gøre noget andet,” tænkte Sofie og Annemette, og besluttede, “at så må vi bare selv gøre noget. Da vi også har fået hund, og skal gå med den, tager vi posen og gribetangen med. Så samler vi det op vi finder, og Sofie synes faktisk også det er sjovt. Det er lidt af en skattejagt”.

“Vi kan godt li’ at gå ture, og så vi kan lige så godt kombinere de to ting”, og det er den opfordring Sofie og Annemette nu kommer med.

Vi går en tur i nærområdet og ved stranden – lyder opfordringen

Vi mødes på Langesøvej 3, 7000 Fredericia, lørdag den 25. marts 2023 kl. 10:00 og er færdige kl. 13:00.
Vi går langs stranden til Den Gamle Lillebæltsbro og tilbage igen.

Tilmelding er ikke nødvendig, men vil du vide mere kan du skrive til annemeter@gmail.com eller ringe på 2422 5997.

DanmarkC TV kommer naturligvis forbi.

Google Map