Politik

Cecilie Roed Schultz: Jeg kan ikke tillade at de 36 millioner kroner findes ved at spare på børnene

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Enhedslisten erklærer sig klar til kamp for, at besparelser rammer børnene mindst muligt

Vi er i Enhedslisten temmelig bekymrede for, om de 36 millioner der mangler til udsatte børn, PPR (pædagogisk, psykologisk, rådgivning), børn med handicap og alt det der ellers hører under områder Børn og Familie, kommer til at betyde, at de mange investeringer vi har sikret igennem de sidste 8-9 år, nu pludselig forsvinder,” indleder en åbenlys bekymret Cecilie Roed Schultz og tilføjer: “Hvis vi gør det, saver vi den gren over, som vi sidder på.

Cecilie Roed Schultz har i et tidligere interview været inde på den langsigtede økonomi for fattige børn, og forsætter ad det spor. Besparelser på daginstitutioner, skoler, forebyggende tiltag, sammen med hjælp og støtte, kan kun få en konsekvens: “Der vil være flere børn der får brug for støtte, og så bliver det dyrere at hjælp dem,” forklarer Cecilie Roed Schultz.

Det bliver også til et tilbageblik på de 10 år Cecilie Roed Schultz har siddet i Byrådet. Dengang havde Fredericia en placering som nummer 97 af 98 kommuner, når der regnes på hvor meget Fredericia Kommune investerede i den enkelte folkeskoleelev. Der var kun én kommune i Danmark der brugte mindre, og det kaldte Cecilie Roed Schultz dengang for underfinancieret.

Taulov Skole

Vi har samlet fået sat ca 100 mio. mere af siden da. Nu er vi nr 77. Vi har stadig lang vej til bare at være på landsgennemsnitte,” konstaterer Cecilie Roed Schultz. (Danmark har 98 kommuner, red.)

Cecilie Roed Schultz virker kampklar: “Jeg kan ikke tillade at de 36 millioner findes ved at spare på børnene. Det vil være den mest uansvarlige vej at gå, jeg overhovedet kan forestille mig!

Det mest oplagte var, at bruge af de penge der rent faktisk er i kommunekassen. Men det må byrådspolitikerne ikke, for det forhindre den Budgetlov der fastlægges på Christiansborg, og bl.a. regulerer en del af kommunernes økonomi.

Vil vi nedbringe beløbet der er brug for hos Børn og Familie, skal der i stedet investeres endnu mere i gode daginstitutioner, inspirerende folkeskoler og mangfoldige fritidstilbud,” siger Cecilie Roed Schultz.

Cecilie Roed Schultz slutter: “Det er en rigtig træls situation – for at sige det på jysk. Men jeg kommer til at kæmpe for, at det rammer børnene mindst muligt!

Der er noget der tyder på, der er hårde forhandlinger i vente på Rådhuset.