Læserdebat

EL: Det vil koste kommunen ca. 3 mio. kr når St. Bededag afskaffes

Debatindlæg af Cecilie Roed Schultz, Byrådsmedlem for Enhedslisten, Fredericia

Jeg har bedt om en udregning på, hvor meget det vil koste kommunen på børneområdet, hvis Store Bededag afskaffes.

For når en fridag sløjfes, så er der nogen der skal passe børnene i vuggestuer og børnehaver, mens forældrene er på arbejde. I når Store Bededag ikke længere er en fridag, så skal børnene også i skole.

Beregningen indikerer en merudgift på ca. 3 mio. kr. for Fredericia Kommune ved afskaffelse af Store Bededag.

Nu er der jo ret stor tvivl om den reelle indtægt for staten, ved at tage fridagen fra os – men der er i hvert fald ingen tvivl om, at det bliver en dyr fornøjelse for kommunen.

Da forældre i daginstitutioner betaler 25% af udgiften, vil det også betyde en takststigning i forældrebetalingen.

Debatten har været på et uoplyst grundlag. Tal er føget gennem luften. Jeg tror ikke vi kender konsekvenserne til fulde. Men det ser ikke godt ud… Jeg vil være overrasket, hvis det giver en indtægt samlet set.

Alligevel kommer et flertal i dag til at stemme for at nedlægge Store Bededag. Og flere af de partier der er imod afskaffelsen, vil ikke engang støtte en folkeafstemning om sagen.

Det er en trist og dyr dag.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv