FREDERICIA

Et skridt nærmere en ny streetsporthal i Fredericia – forslag til lokalplan er sendt i høring

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Borgere, naboer og andre interessenter inviteres til borgermøde om lokalplansforslaget, der skal gøre det muligt at realisere en streetsporthal ved Ungdommens Hus.

Siden De Orange Haller på havnen i Fredericia lukkede i 2019, har byens mange udøvere af streetsport manglet et indendørs samlingssted med plads og mulighed for at udfolde sig.

Nu har Byrådet taget et vigtigt skridt i forhold til at få sat gang i byggeriet af Fredericias nye streetsporthal, der skal ligge ved Ungdommens Hus. På byrådsmødet den 30. januar blev det nemlig besluttet at sende et forslag til en ny lokalplan i offentlig høring frem til den 28. februar.

Et afgørende skridt

Naboer, byens borgere og andre interessenter har altså frem til og med den 26. februar mulighed for at komme med eventuelle indsigelser. Og det er vigtigt, at borgerne og de kommende brugere inddrages i processen.

”Det er helt afgørende, at særligt de unge bliver inddraget i processen omkring etablering og brug af Fredericias nye streetsporthal. På den måde opnår vi det bedste resultat – nemlig en attraktiv streetsporthal, der danner rammen for et aktivt fritidsliv for byens unge,” siger Ole Steen Hansen, der er formand for Børn- og Skoleudvalget.

Inviterer til borgermøde

For at sikre, at naboer, borgere og andre interessenter har mulighed for at høre mere om forslaget til den nye lokalplan, inviterer Fredericia Kommune til borgermøde den 9. februar fra kl. 19 til 20 i salen på Ungdommens Hus.

Næstformanden i Børn- og Skoleudvalget, Cecilie Roed Schultz, opfordrer borgerne til at tage imod invitationen. Og så er hun tilfreds med, at man nu er kommet så langt i processen omkring etableringen af en ny streetsporthal.

”Det er vigtigt, at vi i kommunen også tilbyder attraktive rammer for de børn og unge, der dyrker fritidsinteresser, der ikke er forankret i en forening. Og her kommer streetsporthallen til at spille en vigtig rolle,” siger Cecilie Roed Schultz.

Fakta om processen

  • Forslag til ”Lokalplan 390 – Streetsport ved Ungdommens Hus” er nu i høring fra den 31. januar til den 28. februar
  • På baggrund af de indsigelser, der måtte komme i løbet af høringsperioden, vurderes det, om lokalplanen skal tilrettes
  • Den nye lokalplan for området skal endelig godkendes i Byrådet den 17.april
  • Efter godkendelsen i Byrådet igangsættes byggesagen og indretningen af den 1000 kvadratmeter store streetsporthal
  • Der er afsat 22,4 mio. kroner til byggeriet
  • Se høringsmaterialet her!

Pressemeddelelse, Fredericia Kommune