FREDERICIA

Idræt i dagtimerne tilbyder motion til kræftramte

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Idræt i dagtimerne Fredericia tilbyder et motionshold til dig, der har eller har haft kræft med efterfølgende ”Cafe/hygge”. Holdet henvender sig til alle kræftramte – uanset hvilket stadie man er på, eller om man tidligere har været ramt af sygdommen.
Fysisk aktivitet er vigtig, både hvad angår færre bivirkninger, øget velbefindende og forbedret livskvalitet.

Motion og bevægelse styrker både krop og sind

Iflg. Kræftens Bekæmpelse, er der forskning der påviser, at mange af bivirkningerne ved eksempelvis medicin under et kræftforløb kan undgås ved regelmæssig motion.

”Vi styrker vores humør og vores fysiske velvære, både kondition, bedre balance og stabilitet og man bliver glad i låget.” Fortæller Christian, Connie, Jytte og Gitte på det igangværende hold. ”Samtidig har vi en rigtig dygtig instruktør, som både er en god underviser og en humørspreder” fortsætter de.
”For nogen kan det være svært at komme ud og komme i gang, men vi på holdet vægter det sociale højt. Vi er ligesindede, og det gør det nemmere”
udtrykker holddeltageren Annelise.

Motion har god effekt på kræftramte

Bevægelse ruster kroppen til kemoterapi, og mindsker bivirkninger og senfølger.
Motion dæmper symptomer på stress, og styrker opbygningen af muskelmassen. Begge dele er vigtigt, når man skal komme sig under og efter kræftbehandling. Der vil på holdet blive taget hensyn til den enkelte deltagers formåen og behov, der vil derfor være fuld forståelse for hvil undervejs.

Det sociale fællesskab vægter vi højt.

Der vil efter motionstimen være 3. halvleg hvor der vil være mulighed for kaffe, the og socialt samvær. ”Vi giver hinanden psykisk støtte og omsorg. Vi har mange gode og åbne snakke, som ikke kun handler om kræft, men også om så meget andet” fortæller de sammen.

Der vil ved hver time være en fagperson til stede fra Kræftens Bekæmpelse.
”Vi er gode til at tage imod nye. Er du i tvivl om holdet kunne være noget for dig, så kom gerne ud og være med eller se på – Alle er velkomne” oplyser Annemarie, repræsentant for Kræftens Bekæmpelse Fredericia.