Læserdebat

Som lokalformand for Liberal alliance i Fredericia var jeg til nytårskur med Business Fredericia og borgmesteren

Læserdebat af Poul Rand – Formand for lokalafdelingen af Liberal Alliance

En positiv oplevelse at mødes med dele af det lokale erhvervsliv og diskutere hvordan vi kan styrke Fredericias erhvervsmiljø. Jeg fik mulighed for mest at lytte til men også kort at præsentere Liberal Alliances syn for nogle af de tilstedeværende om ægte liberal erhvervspolitik samt høre om de udfordringer og muligheder, som erhvervslivet står overfor i byen. Det gav mig en bedre forståelse for de udfordringer og muligheder, som erhvervslivet i dag står overfor i byen og hvordan vi som politikere og erhvervsdrivende kan arbejde sammen for at skabe et bedre erhvervsmiljø i Fredericia.

Vi diskuterede også specifikke initiativer, som vi kunne samarbejde om for at skabe flere arbejdspladser i Fredericia. Det kan være alt fra at styrke infrastrukturen for at gøre det nemmere for virksomheder at etablere sig i byen, til at arbejde for at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til området.  Borgmesteren gav os et indblik i kommunens arbejde og planer for at fremme erhvervslivet i Fredericia. Det var interessant at høre om kommunens syn på erhvervspolitik og hvordan de arbejder for at skabe flere arbejdspladser i byen.

Det var en positiv oplevelse at deltage i nytårskuren og Liberal Alliance ser frem til at fortsætte samarbejdet med Business Fredericia og kommunen for at fremme erhvervslivet i Fredericia. Jeg håber også på flere muligheder for at mødes med andre erhvervsdrivende i fremtiden for at diskutere hvordan vi kan arbejde sammen for at skabe et bedre erhvervsmiljø i byen.

I Liberal Alliance har vi især fokus på hvordan investeringer i nye lærepladser, udannelser, teknologier og automatisering kan øge effektiviteten, fastholde og skabe flere arbejdspladser i erhvervslivet. I Liberal Alliance har vi også fokus på vigtigheden af at tiltrække unge talenter til byen og skabe attraktive karrieremuligheder for dem. 

Bent Jensen, formand i Business Fredericia og direktør i T. Hansen Gruppen A/S fremhævede også vigtigheden af at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet, kommunen og uddannelsesinstitutioner for at sikre, at arbejdskraften har de rette kompetencer til at møde fremtidens udfordringer. Han nævnte også at det er vigtigt at fremme en positiv og attraktiv bykultur og byudvikling for at tiltrække både nye erhvervsdrivende og borgere til byen. Dette er vi i Liberal Alliance helt enige i.

Det kan godt være, at Fredericia by mangler en universitets campus, men det betyder ikke, at byen ikke har andre vigtige og attraktive kvaliteter. Fredericia har mange andre fordele som: gode erhvervsmiljøer, en attraktiv bykultur, god infrastruktur, et godt udbud af skoler og uddannelsesinstitutioner, et rigt kulturliv der forsat udvikler sig og meget mere. Det er også vigtigt at bemærke, at selv om en universitets campus ikke er til stede i Fredericia, kan byen stadig tiltrække unge talenter og kvalificeret arbejdskraft gennem andre initiativer og tiltag.

Poul Rand, Lokalformand Liberal Alliance i Fredericia.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv