Kort Nyt

Nyt borgerpanel skal gøre Sundhedsstyrelsen lettere at forstå

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Nyt borgerpanel gør det muligt for borgere at komme med idéer og input til Sundhedsstyrelsens kommunikation. Panelet skal komme med bidrag til, hvordan råd, anbefalinger og anden kommunikation bliver lette at forstå og passer ind i borgernes hverdag.

Nu kan du som borger i Danmark opleve at blive spurgt til råds, når Sundhedsstyrelsen skal melde nye anbefalinger, råd eller retningslinjer ud. Du skal dog aktivt melde dig ind i styrelsens nye borgerpanel for at blive inddraget. Formålet med panelet er at gøre styrelsens budskaber mere vedkommende for den enkelte borger.

”Vi har opbygget et solidt omdømme blandt Danmarks befolkning – særligt gennem de sidste par år med corona. Vi oplever, at mange gerne vil lytte til os og følge vores anbefalinger. Men der er samtidig en del af befolkningen, der ikke synes, vi taler til dem. Vi vil gerne blive endnu bedre til at nå bredt ud til befolkningen. Derfor har vi oprettet vores borgerpanel,” siger sektionsleder i Kommunikationsenheden i Sundhedsstyrelsen, Rikke Liebst.

Med borgerpanelet kan Sundhedsstyrelsen inddrage borgerne tidligere, når de skal udforme målrettet kommunikation til hele eller dele af befolkningen. De tilmeldte borgere kan for eksempel komme med input til, hvordan styrelsen bedst gør opmærksom på anbefalinger om alkohol, nikotin eller fysisk aktivitet. Eller give inspiration til hvordan mental sundhed og trivsel bliver sat på dagsordenen.

”At inddrage borgerne i vores arbejde er ikke noget nyt. Vi har allerede mange års positive erfaringer med at spørge brugere, fagpersoner og borgere til råds, når vi for eksempel kommer med nye retningslinjer og anbefalinger eller skal udvikle en kommunikationskampagne. Det er også disse erfaringer, vi bygger videre på med panelet,” siger Rikke Liebst og fortsætter:

”Jeg håber, at så mange borgere som muligt melder sig til panelet.”

Der er ingen krav, til dem der tilmelder sig, ud over at du skal være mindst 18 år og have lyst til at hjælpe Sundhedsstyrelsen med at gøre deres kommunikation mere relevant. 

Du kan læse mere om borgerpanelet og tilmelde dig på sst.dk/borgerpanel