Læserdebat

Skal vi have sauna og lysshow eller kulde og mørke

Læserdebat af: Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og – og byrådsmedlem i Fredericia

Under dække af at vi står i en energikrise – hvilket vi ikke gør – spilles der spare bingo på rådhuset, hvor det ligner et lotteri der afgør, hvor mange felter borgerne skal slås tilbage.

Anledningen til at jeg nok en gang reagerer mod nonsens er, at ti brugere af svømmehallen på Fredericia Idrætscenter (FIC) – overfor mig – har beklaget, at der er lukket for saunaerne og dampbadet hen over vinteren. Service er sat ned, men det er priserne ikke. Der er bl.a. mange seniorer med fysiske lidelser, der benytter sig af at bruge saunaen for herigennem, at få lindring, men også at nyde det sociale samvær, der følger med. I et svar til mig fra kommunen skriver en chef ”I Fredericia Kommune følger vi den nationale anbefaling om, at både kommunen og borgere skal spare på energiforbruget. Svømmehallen i FIC er kommunalt ejet, så skal vi også her sørge for at spare på energien”. Aha! MEN -store spillesteder som Pakhuset, Tøjhuset, Eksercerhuset og Fredericia teater med flere, har blus på de farvede projektører, frysere, køleskabe udluftningsanlæg og meget andet, når der – heldigvis ofte – er optræden.

Det er i orden og bliv endelig ved med det. Det er også i orden, at der er tusindvis af elbiler og lade standere overalt i samfundet der bruger gigantiske mængder el – 22000 watt i timen/pr. køretøj – når de grønne tingester skal lades op. Derfor vækker det berettiget opsigt, at saunaerne i FIC er lukket. Det er en forkert beslutning, der straks bør rettes. Der er IKKE NOGET DER TALER for den nedlukning der skader mere end det gavner. Jeg takker for de mange og meget forskellige henvendelser, som jeg modtager fra borgere der er ramlet ind i den kommunale rockwool (politikere/forvaltning). Det gør indtryk, men det efterlader også et aftryk af, at der beklageligvis er meget langt fra at du som borger føler dig uretfærdigt behandlet til at blive hørt. Nu prøver jeg så, med en opfordring til andre ledende politikere om, at være med til at genoprette en rimelig service og ikke lade os presse af regeringen, der skræmmer borgerne til at se farer, der ikke eksisterer.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv