FREDERICIA

7. årgang skal inspireres af unge rollemodeller fra erhvervsuddannelserne

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Der er brug for, at endnu flere unge i Fredericia vælger en erhvervsuddannelse

For at skabe både fokus og kendskab til erhvervsuddannelserne, får hele 7. årgang i kommunen besøg af rollemodeller, der skal skabe kendskab til de mange uddannelses muligheder.

Det er ingen hemmelighed, at der er brug for, at flere unge vælger at tage en erhvervsuddannelse. Når vi ser frem mod 2030, så forventes det, at vi i Danmark kommer til at mangle 99.000 faglærte. For at skabe øget fokus og kendskab til erhvervsuddannelserne blandt de unge, får hele 7. årgang i Fredericia Kommune besøg af unge talenter fra et nationalt korps af rollemodeller, der skal gøre eleverne nysgerrige på de mange muligheder, der er på erhvervsskolerne.


”Hvis vi skal have de unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så er det helt afgørende, at de allerede i folkeskolen får kendskab til de mange attraktive muligheder, som erhvervsskolerne byder på. Derfor er jeg også meget begejstret for, at hele 7. årgang i Fredericia Kommune nu skal møde de inspirerende rollemodeller, der netop har valgt en erhvervsuddannelse. Og så håber jeg naturligvis, at vi fremover ser endnu flere unge fredericianere, der vælger at gå den vej,” siger borgmester Steen Wrist. 

Vælg rigtig fra starten

Fredericia Kommune placerer sig med 26,9 procent tæt på den nationale målsætning om et 30 procents optag på erhvervsuddannelserne. Men forventningen og håbet er, at mødet mellem de unge skoleelever og rollemodellerne kan få endnu flere unge til at få øjnene op for de mange karrieremuligheder, der inden for erhvervsuddannelserne – og gerne i første hug. 

”Det er vigtigt, at vores unge vælger den rigtige uddannelse fra starten. Men hvis man som ung skal træffe et valg, skal man også kende sine valgmuligheder. Derfor er det et rigtigt godt initiativ, at hele 7. årgang får besøg af rollemodeller fra erhvervsuddannelserne. For vi har brug for, at de unge får et kendskab til alle de mange uddannelsesmuligheder, der er i denne kategori,” siger Pernelle Jensen, der er formand for Unge- og Uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune.

Fakta om rollemodelkorpset

  • Det er SkillsDenmark, Erhvervsskolernes Elevorganisation og Tuborgfondet, der er gået sammen om at skabe et korps af rollemodeller blandt landets dygtigste unge faglærte og lærlinge.
  • Ambitionen er, at rollemodellerne skal inspirere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.
  • Rollemodelkorpset besøger hele 7. årgang i Fredericia Kommune i løbet af december og januar som en optakt til DM i Skills 23, der afholdes i Fredericia den 2. til 4. februar 2023.