Kort Nyt

Der er en måned til VM i Trekantområdet d. 26. juni 2022

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

VM i orienteringsløb bliver et internationalt tilløbsstykke

Pulsen er høj i den lokale organisationskomité i dag, hvor der er præcis en måned til VM i orienteringsløb. VM’et afvikles i Kolding, Vejle og Fredericia. Mesterskabet ser ud til at blive et tilløbsstykke for udenlandske deltagere.

VM i orienteringsløb afvikles om blot en måned, og slutspurten er sat ind for at få alle de sidste detaljer på plads, inden deltagere fra hele verden kommer til Kolding, Fredericia og Vejle. Forberedelserne har været lidt af et maraton. VM i orientering 2020 blev i første omgang foreslået flyttet fra 7.-11. juli til oktober 2020 pga. corona-situationen, men endte med at blive udskudt til 2022.

”Vi, og ikke mindst vores løbere og trænere på landsholdet, har set frem VM på dansk jord i mere end 2 år, og nu er det lige om lidt. At løbe det største internationale mesterskab i orienteringssporten, på hjemmebane, er helt specielt, og der kommer til at være ekstra pres på det hold, der ender med at blive udtaget her d. 1. juni. Vi har igennem mange år, været gode og vundet medaljer på de distancer, der skal løbes i Kolding, Fredericia og Vejle om en måned, så det bliver spændende at se, hvordan løberne klarer det. Landsholdet har forberedt sig rigtigt godt hele året, og nu mangler de kun at pudse det sidste af på formen og teknikken, inden det går løs i Trekantområdet,” siger Poul Kristian Mouritsen, formand for Dansk Orienterings-Forbund.

De lokale orienteringssklubber, Trekantsområdet og Sport Event Denmark står sammen med  forbundet som arrangører af VM’et.

”De seneste uger er der løbet en masse internationale tilmeldinger ind. Det er yderst glædeligt, da vi sammen med vores partnere, Trekantsområdet og Sport Event Denmark, har arbejdet på at netop den internationale deltagelse blev sikret,” siger Poul Kristian Mourtisen og fortsætter:

”Vi håber at se en masse publikum, både orienteringsløbere og lokale borgere, der vil heppe godt på de danske løbere, så de virkelig kan mærke stemningen undervejs på løbene rundt i de tre byer, og kan få lidt ekstra energi, til at kæmpe hele vejen i mål.” 

VM i orienteringløb, World Orienteering Championships (WOC), er det Internationale Orienteringsforbunds sprint-vm, og afvikles i 2022 i Fredericia, Vejle og Kolding af 5 klubber under Dansk Orienterings Forbund (OK Snab Vejle, Kolding OK, OK FROS Fredericia, OK Melfar Middelfart og OK Gorm Jelling) med Sport Event Denmark og Trekantområdet som partnere. Udover selve VM’et bliver der en række publikumsløb, som er åbne for alle, der kunne have lyst til at prøve kræfter med orienteringsløb.

Forventet deltagerantal på VM er 236 løbere fra 37 landshold. Til publikumsløbene er der også mere end 230 tilmeldte udenlandske løbere fra hele verden, i alle aldre.