Kort Nyt

Konditorkager og moderniserede designmøbler ved kanalen

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Til sommer kan beboere og gæster i Kanalbyen sætte tænderne i en konditorkage på landsholdsniveau og gå på opdagelse i upcyclede møbelklassikere i Promenaden.

I efteråret åbnede Martin Stephansen sin surfshop med sauna og café i boligbyggeriet Promenaden, og meget snart følger yderligere to entreprenante bidrag til bylivet ud til Frederiks Kanal.

Det seneste kulinariske skud på stammen bliver konditoriet KA|CHO, der er en forkortelse for kager og chokolade. Men der er også luksuriøse desserter og kaffe på menuen, når konditor Kristian Bruun Wendel åbner dørene ud til den lille nye plads i hjørnet af Frederiks Promenade og Købmagergade.

Kage ved kanalen

– Jeg vil gerne tilbyde folk en god oplevelse og noget lækkert, som de kan sidde og nyde eller tage med hjem – eller måske bestille til familiefesten. Jeg har valgt Kanalbyen, fordi jeg forestiller mig, at man kan sidde udenfor ved kanalen og nyde et glas champagne med en god kage, der er lavet af gode sæsonbetonede råvarer fra egnen, fortæller Kristian Bruun Wendel.

Med en fortid på blandt andet Hotel Comwell i Kolding udfolder Kristian sig i dag kreativt på Konditorlandsholdet, der forsvarer Danmark på den internationale konditorscene. Nogen kan måske huske ham fra TV2-programmet ”Sukkertoppen” i 2018, hvor hans kreationer kvalificerede ham til dommerkommentaren ”verdensklasse”.

KA|CHO planlægger en festlig åbningsdag til sommer, og i butikken lige ved siden af kan man gå på opdagelse i produkter med et noget længere liv end en velsmagende sarah bernhardt. Her åbner Fredericia-firmaet Wood Studio nemlig showroom og butik, hvor man kan følge arbejdet med at give gamle danske møbelklassikere nyt liv. For indehaver Christina Koch Petersen går forretning og formidling hånd i hånd:

Gammelt håndværk født på ny

– Det er et stykke dansk kulturhistorie, som også har rødder i Fredericia, for mange af vores møbler er født på Fredericia Stole- og Møbelfabrik i 1960’erne, i dag kendt som Fredericia Furniture. Hos Wood Studio opkøber og restaurerer vi brugte designmøbler, og nogle gange designer vi videre på dem i møbelarkitektens ånd. For eksempel har vi også udviklet egne cirkulære designs med afsæt i løsdele fra Børge Mogensens opbevaringsmøbler. Det er det gode gamle håndværk født på ny, siger indehaver af Wood Studio, Christina Koch Petersen, og fortsætter:

– Kanalbyen er en fantastisk og bevidst placering og ikke mindst et spændende projekt, der lige som vi selv går op i bæredygtighed. Derfor hænger det også fint sammen, at vi fra vores showroom i Kanalbyen, udover vores traditionelle møbler, viser eksempler på cirkulære designs og den udviklingsrejse produkterne gennemgår.

Hos Kanalbyen i Fredericia er der glæde over, at Wood Studio og KA|CHO har valgt at placere sig ud til Frederiks Kanal.

– Det har hele tiden været tanken med Kanalbyen, at det skal være en attraktiv og levende bydel, blandt andet i kraft af, at der kommer nogle spændende udadvendte tilbud i byggeriets stueetage – og man må sige, at virkelysten og kreativiteten er stor i det udbud vi snart kan se frem til, og hvor vi til sommer både har konditori, møbelbutik og surfshop i Promenaden – og Restaurant Ene for enden af kanalen. Det bliver et fantastisk bymiljø, siger konstitueret projektdirektør for Kanalbyen i Fredericia, Anne Mette Rahbæk.

Stor interesse for boliger

Glæden over de nye forretningsdrivende er også at spore hos Home Fredericia, der står for salget af ejerlejligheder i Promenaden for bygherren Bach Invest.

– Vi mærker stor interesse for boligerne, og vi har rigtig mange fremvisninger. Her er det helt sikkert et plus for boligsalget, at der kommer forretninger som Wood Studio og konditoriet, og så oplever vi også, at mange boligkøbere er glade for at se, at der kommer noget pænt byggeri på den anden side af kanalen, fortæller ejendomsmægler Mette Hjære med henvisning til lejeboligbyggeriet Carolinelunden, som er godt i gang med at skyde op.

Mens man må have tålmodighed til sommer med at se på stilfulde genbrugsmøbler og nyde de søde sager ved kanalen, kan man allerede torsdag den 19. maj få et kig ind i de nye boliger ud til Frederiks Kanal.