Læserdebat

The neverending Story

Poul Rand, Calvinsvej 34, Fredericia, har startet en debat om kommunens økonomi.

The never ending story: Dilettant forestillingen om Fredericia kommune foresætter.

Udsalg på sandheden, intet mindre en fiasko for demokratiet. Politikker der ikke har overblik nok til at danne en selvstændig mening. En advokatkonto der løber hurtigere end den hengangne travhest Tarok.

Kommunens advokatkonto justeres via tillægsbevillinger i det omfang, hvor Økonomiudvalgets samlede ramme ikke dækker. MEN hvor tages det to-cifrede millionbeløb fra?

Vi i Liberal Alliance udfordre alle i økonomiudvalget til at sige sandheden, vise borgerne I er ansvarlige og opgaven voksen. Fortielse er mindst lige så skadeligt som løgn.

Fredericia Kommune får ikke pr. automatik timeregnskab tilsendt fra Horten advokater og de regninger undertegnede har set kommer helt klart under betegnelsen makværk. Var det en håndværker der fremsendte en så uspecificeret regning var den sikkert blevet afvist.

Timeregnskab bør føres på hvert 15 minut når man tager så høj en timeløn og registreres i et time sags styring. Time sags styring er et begreb, der dækker over måden hvorpå, man registrerer tid på forskellige sager og projekter, så det let kan deles op og overskues. Time/sag-styring er til at håndtere forbrug af timer og materialer for virksomheder, der lever af at sælge ydelser.

Registrering af fakturérbar tid giver overblik og finansiel styring, har kommunens administration og politikere ikke forstået så simple ting?

Vi i Liberal Alliance udfordrer Borgmesteren til at:

  • Fremkomme med rette tal til Fredericia borgere og hvor midlerne tilføres fra.
  • Fremlægge i klar skrift hvad Hortens opgave er.
  • Fremkomme med den åbenhed han lovede i valgkampen

At undlade spreder kun mere mistanke, konspiration og dårlig omtale. Der kan drages paralleller til Mette Frederiksen manglende pli til at fremlægge emner for mink kommissionen.

Partileder i byen fortæller tilmed i pressen til citat, at de modtog færdige udkast fra den eksterne kommunikationsrådgiver uden nogen forudgående samtale om, hvad de måtte mene. Når politikker fra Venstre, DF og Nye Borgerlige fremfører at de da har rettet i den tilsendte tekst de fik udleveret som talepapir, kan vi i Liberal Alliance kun sige, SKAM JER, i burde smide papiret ud, sige sandheden som i kender den, og ikke lade Jer styre som marionetter. Hvor er Jeres selvstændige politiske meninger og stop så med at, at sige i ikke kunne vide, ikke vidste.

INGEN gider høre på alt det i ikke kan, ikke ved og ikke vil. Valgkampen er overstået og i forsætter med dårlige undskyldninger. Udtagelser som ”Det var svært, fordi der var så meget jura i sagen, og vi er hverken jurister eller pressefolk” florerer men i er valgt på en selvstændig mening og der er ingen jura i at fortælle de i ved, det behøver man ikke særlige rådgivere til, med mindre man vil pynte på fakta. 

Advokatundersøgelserne er en skandale i sig selv, de skal med det vi kender til nu kun lægge en dæmper på skandalerne ikke opklare noget som helst. De afdækker ikke hvad de burde, skatteborgerne har betalt tocifrede millionbeløb for ingenting ud over en stor hold kæft bolsje.

Bliver det så bedre? kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal har udefra set ikke fremlagt noget synligt der sikre at den interne kommunikationsrådgiver bruges så borgernes penge spares. At forvaltningsmæssige spørgsmål inkl. økonomi emner besvares som de måtte komme, når de efterspørges af pressen med rette tidsinterval?

”sammen skal vi videre” siger politikkerne, der burde tilføjes med åbenhed og ærlighed skal vi videre, indtil nu har I kun udvist en komplet mangel på dømmekraft og situationsfornemmelse. Nu hvor Jeres vederlag er offentliggjort, bør i bevise er lønnen værd.

Stem som i plejer og få mere af det samme har vi i Liberal Alliance sagt under hele valgkampen. Det gjorde i og det får i mere af det samme. Yderlig kommer en forventet stor regning når Bjerregaard sagen frafaldes og erstatning til den tidligere kommunaldirektør kan komme på tale.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv