LOKALMUSIK

Lokal fadøl – og Rockmusik i lange baner

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Det fredericianske skrammelrockorkester Padlock Chain supplere gøjl, gejl og citronmåner, – med en lokalproduceret Skrammelrock-øl

I et samarbejde der ikke sådan lige var skabt til at skulle ske, mødtes medlemmerne af skrammelrockorkesteret Padlock Chain, med indehaveren af Fredericia Brewpub til en brainstorm på, hvordan skrammelrockorkesteret kunne nå publikum fra nye højder, med en god gimmick.

Ikke langt fra sniksnak til handling

Der skulle ikke mange minutters snak til, før en løs aftale om en vaske ægte, og ikke mindst lokal Skrammelrock-øl var indgået. Alex fra Fredericia Brewpub måtte have gang i kedlerne, og finde en recept, der kunne slå smagsløgene hos de inkarnerede Padlock Chain fans – omkuld. Lidt tryllen ved hanerne, og lidt hemmeligt guf fra kryderihylden, og så var Skrammelrockbryggen klar til smagstest.

Men – der manglede noget. Resolut hentede orkesteret deres nedslidte turinstrumenter, og spillede en sjat Skrammelrock, lige midt i mellem de mange brygkedler og gærdetanke – og efter et døgns trækketid i øltankene, var det tid til at se, om Skrammelrockfinten kunne bringe en nyfødt Skrammelrock lokal-bier til verden. Og smagt til – det blev den nye og særligt brygget Skrammelrockøl!

Peter Friis Autsen, der er forsanger i Padlock Chain, glemmer aldrig den første gang, han satte flasken med Skrammelrock-øllen mod læberne, og foretog et glinte vip med ølflasken, og lod de lokale og særdeles velsmagende dråber af Skrammelrock-øl, flyde ned i løgnhalsen. Ahhhhhh…
“Den smager dæleme fuldstændig som vores Skrammelrock lyder” – kom det uden varsel fra forsangerens mund, – “Den smager af meget mere – ligesom vores musik. Tilpas krydret og med et twist af en blanding af fræk gårdhund og spillehungrende skrammelrockmusikere – den sidder lige i skabet!”

Bandet spiller live, og tager øllen med på fad

Den vaskeægte lokalbryg af Skrammelrockpilsneren, er blevet til en version på fad, og den vil man som gæst ved Padlock Chains 25 års jubilæumskoncert den 19. november i Tøjhuset, kunne skulle ned i ganen som et alternativ til de mange øvrige ølmærker, der er gængs ved sådanne arrangementer.

Hør alt om processen og samarbejdet

Kig med i udsendelsen om Skrammelrock-øllen, på DanmarkC TV, lørdag den 13.november 2021. Her bringer vi nemlig en optagelse med både forsanger i Padlock Chain Peter Friis Autzen og indehaver af Fredericia Brewpub, hvor de fortæller om samarbejdet. Og så bliver vi vist frem i de hemmelige tryllegemakker, brygafdelingen på Fredericia Brewpub.

Her er en smagsprøve

Vi kan ikke give en smagsprøve på Skrammelrock-øllen over nettet – men… vi på Redaktionen på DanmarkC TV kan give dig en smagsprøve på Skrammelrockmusikken. Og den har omtrent nøjagtig samme krydrede eftersmag som den nye skrammelrock-øl. Smag selv:

Peter F. Autsen og Alex Bach Christian skåler i skrammelrockøl. Foto: DanmarkC TV