Kort Nyt

Bjerggeden og Byrotten flytter til bedre og større lokaler, men stadig i hjertet af Fredericia.

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

1. December 2021 flytter Bjerggeden og Byrotten til Riddergade 11.

Det er i kølvandet på overtagelsen af den legendariske cykelbutik Bjerggeden og Byrotten, refleksioner hen over et år med corona og lysten til forme videre på det gode koncept, at indehaver Lau Bilde Nielsen nu flytter butik og værksted til Riddergade.

Bjerggeden og Byrotten blev etableret 1. Maj 1989 af Arne Poulsen og blev hurtigt et foretagende, der ikke var som andre butikker i byen. Der var højt til loftet, skøre indfald og ikke mindst en ekspertise indenfor både bycykler og mountainbikes.

Lau blev en del af Bjerggeden og Byrotten 1. januar 2007 og allerede 2 år efter i december 2009 trådte han ind i ejerskabet som medejer. Der skulle gå 11 år før end Lau Bilde Nielsen tog fast i styret og overtog Bjerggeden og Byrotten som eneejer i december 2020.

– Jeg har ligesom alle andre handlende haft en speciel tid under Corona pandemien og det har givet tid til eftertanke. Mens jeg har stået og skruet i cyklerne og hjulene har drejet rundt, har jeg reflekteret og smagt på mit koncept, det kommer der så en helt ny butik ud af, udtaler Lau.

Bjerggeden og Byrotten flytter i nye lokaler i Riddergade – et sted der passer perfekt til navnet. Når man cykler til højre, rammer man en stigning der kræver en bjergged og trækker man sin cykel til venstre, kan man flashe sin nye cykel på gågaden som en ægte byrotte. Butikken har et areal på 305 m2 fordelt på stue og første sal.

– De nye lokaler giver helt andre muligheder for et godt værkstedsflow, som vil lette min hverdag. Der bliver plads til mere og bedre udstilling og måske skal jeg have nye kollegaer, siger Lau.

Den gode gamle velkendte ånd vil leve videre i Riddergade og stadig være et skævt indspark, men der vil også blæse nogle andre og spændende vinde. Der er mulighed for kontor og andre faciliteter som endnu er på tegnebrættet.

Lau Bilde Nielsen, eller “Geden”, som hans skæg kan antyde har skruet ærmerne op og fået mere hår på brystet siden han overtog butikken fra Arne Poulsen.

Fingeren er stadig på pulsen og Lau ved hvad han vil og ikke vil – hybriden mellem værksted og butik giver den rette knowhow til at hjælpe kunderne hele vejen rundt. Elcyklerne har i den grad indtaget markedet og det er noget som interesserer den nørdede ged bag disken.

– Fremtiden byder på elcykler, dem har jeg specialiseret mig i – der vil stadig være bredde på sortimentet her og det skal netop være sjovt at cykle. Recykling er også interessant, jeg har gået og brygget på det over længere tid, tanken om at genbruge ting inspirerer mig, også er det godt for vores klode, siger Lau.

Ord og skæve indfald har altid fyldt meget og allerede før flytningen er transformationen i gang. Bjerggeden og Byrotten har ansat en såkaldt Cykelplejerske.
For tiden er der en praktikant i butikken/værkstedet – han er i et afklaringsforløb for at få et flexjob. Der vil i fremtiden være mulighed for lignende forløb i cykelbutikken, da Lau har ansat en sygeplejerske, som har bred erfaring med målgruppen og vil være koordinator herpå.

Det er den form for samfundssind, som Lau mener er en vigtig del af det nye setup og det at drive en moderne forretning. Holdet til fremtiden er ved at blive sat, nogen er fundet og er allerede fast i butikken, andre roller tygges der på og ledes efter, så det rigtige hold bliver sammensat.

– Der bliver fokus på, at holdet sætter opgaven, men også at opgaven kan sætte holdet, intet bliver på den måde statisk i den nye Bjerggeden og Byrotten, siger Lau.

Privat vil man stadig kunne se Lau cykle gennem byens snorlige gader med en reol, pallerester eller cyklen fuld af børn – han håber, at han kan inspirere byens borgere til at bruge cyklen som man lyster.

– Jeg har mødt et menneske, som jeg både har lyst til at arbejde sammen med og leve med privat, det har åbnet op for nye muligheder, refleksion samt udvikling. På den måde brødføder jeg hele familien og jeg nyder det, afslutter Lau.

Der vil i forbindelse med flytning være lukket i uge 42, samt udsalg af udvalgte varer i butikken i uge 43, inden der lukkes i hele november, mens flytningen pågår.