Kort Nyt

DM Sportsridestævne i Fredericia

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Pressemeddelelse: Fredericia Sportsrideklub afholder DM for pony- og children ryttere d. 8. -10. Oktober 2021.

I Fredericia Sportsrideklub er vi både stolte – og beærede over at være udvalgt til at være værter for Danmarksmesterskabet for pony- og children ryttere.

Alle de dygtigste ryttere som har kvalificeret sig til at starte Danmarksmesterskabet, kommer til Fredericia med deres ponyer og heste for at starte. Mange af rytterne har flere ponyer med, som de skal til start på. Det bliver en rigtig festlig weekend med fuld fart på – både for rytterne, deres hjælpere samt alle de involverede hjælpere fra Fredericia Sportsrideklub. Det kræver noget af en stab af hjælpere for at kunne stable et stævne af denne karakter og kvalitet på benene. I Fredericia Sportsrideklub er vi efterhånden blevet ret skrappe til dette og har en rigtig god flok af hjælpere, som træder til hver gang der er stævne. Det er klart, at et Danmarksmesterskab kræver lidt ekstra. Vi er så heldige at en stor del af byens butikker og erhvervsdrivende har sponsoreret  præmier til de vindende ryttere.  Det er vi meget taknemmelige for.

For at give retfærdighed i konkurrencen er pony-springklasserne delt op i tre afdelinger, hvor der er forskel på højden på springene. Ponyerne er nemlig inddelt i klasser efter hvor høje de er. Children rytterne starter på hest i en klasse for sig selv.

Det forventes at der kommer omkring 500 startende ekvipager (rytter og hest/pony).

Der bliver virkelig noget at se på og  gæster udefra er meget velkommen forbi til et kig. Fra forhallen kan man via en trappe gå til vores tilskuer- og lounge område, hvor det også er muligt at købe lidt at spise og drikke.

Er man til fart og spænding er et ponystævne en rigtig god mulighed for spændende underholdning.  De mindste ponyer er kendt for at give den virkelig meget gas – det er ofte små hurtige ”sportsmodeller” som kan vende på meget lidt plads.

Fra Fredericia Sportsrideklub har vi  selv tre ryttere med til start: Sofie Højris Hansen, Cille Sofia Stjerndorff Frandsen og Victoria Martens.