
Socialforvaltningerne formår ikke løfte deres opgaver

Læserdebat af : Jens Jørn Pedersen · Sanddalvej 4 · Fredericia
Socialforvaltningerne rundt om i Danmark kan ikke løfte de opgaver, de har fået på baggrund af ideen om velfærdsstaten.
Socialrådgiverne er uddannet til eller skulle være uddannet til at hjælpe mennesker, der er kommet i knibe på en eller anden måde. Desværre ser vi ofte i kommunernes socialforvaltninger, at de i stedet for at hjælpe ødelægger mennesker.
En familieafdelings opgave er blandt andet at hjælpe en familie, der er kommet i krise. Det, vi ser mange steder, er, at de også kommer i konflikt med kommunens socialrådgivere, der så vælger side uden hensyn til de mennesker, de vælger side i forhold til. Det får som konsekvens, at en eller flere af parterne bliver trådt under fode og totalt ødelagt. De ender med PTSD og andre svære symptomer på psykologiske belastningssygdomme forårsaget af de mennesker, der af samfundet er ansat til hjælpe dem på fode. Der er eksempler på, at kommunen anvender deres magt som hævn mod de mennesker, de er ansat til at hjælpe. Derefter anvender de kravet om tavshedspligt til at skærme sig selv mod kritik.
Der er eksempler på, at man fratager forældrene deres børn mod både forældrenes og børnenes vilje. Det gøres på baggrund af blandt andet tests som RF (refleksiv funktion) og/eller mentaliserings test. Sådanne tests skal lovmæssigt udføres under hensyntagen til den testedes social situation og helbredsmæssige habitus. Det omgås i stor stil, hvor man ikke tager højde for det sociale og helbredsmæssige, hvorefter man lader testresultatet stå som værende gyldig uanset lovgivningen siger noget andet og testen dermed er misvisende, og kommunen skulle gentage testen, men det gør man ikke. Det betyder således, at kommunen/socialforvaltningen misbruger deres magt til at ødelægge menneskers muligheder for at komme videre i tilværelsen, hvilket er direkte imod det kommissorium, som socialforvaltningen og kommunen med deres socialrådgivere jævnfør lovgivningen har. Endvidere anvender man personale, der ikke er uddannet til formålet, til at vurdere det videre forløb. Det er blot toppen af isbjerget, med hensyn til de problemer, som socialforvaltninger skaber i stedet for at løse dem.
Det ser ud til, at socialforvaltninger med kommunalbestyrelsens billigelse danner en form for indforstået konsensus, hvorved de bekræfter sig selv i deres magtfuldkommenhed, hvor love og regler ikke betyder andet, end at man henviser til dem i egen argumentation for beskytte sig selv og ramme de svage.
Konklusionen må være, at kommunalbestyrelsen, der har det overordnede ansvar, ikke er i stand til løfte deres ansvar. Endvidere gælder det samme for kommunaldirektør, borgmester og lederne af de sociale afdelinger. Det ser ud til at være små mennesker uden evne til at læse og forstå mennesker, og de kan overhovedet ikke forstå helheden.
Desværre ser det ud til at være sådan, at kommunerne lettere får ret i retssager end borgerne. Man henviser til faglighed, der de facto ikke bliver fulgt, og barnets tarv, som man ikke tager højde for.
Den eneste vej ser ud til at være at fratage kommunerne retten til at tage sig af mennesker i vanskelige situationer, da ingen i kommunen har kapaciteten, viljen eller interessen til at løfte den opgave, det er at hjælpe mennesker i vanskelige situationer.
Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv