LOKALSPORT

Alberte jagter OL plads i Tokyo

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Kvalifikationen til de Olympiske lege i Tokyo har været gang siden 2018. Da Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team i 2018 og 2019 var ude med en skade der betød at hun havde nedsat blodforsyning til det ene ben (Iliac Artery Endofibrosis IAE), var fokus sat på kvalifikation til OL 2024 i Paris. Efter de seneste to top ti placeringer i World Cuppen har der dog vist sig en mulighed for at Alberte allerede kan komme med til OL i Tokyo i 2021.

Turen er derfor gået til Mexico hvor der på lørdag afvikles endnu en World Cup i Huatulco. Kan Alberte her køre en top fem placering hjem, ender Alberte som nummer et på en Roll-Down liste, hvilket betyder at hun vil være den første der får tilbudt en plads ved OL i Tokyo hvis en af de kvalificerede atleter må melde afbud.

”Det er helt vildt, at jeg har fået denne lille chance for at kunne kvalificere mig med kun tre afgørende konkurrencer i baggagen, de to sidste weekender har givet mig mange flere point på kontoen end forventet,” siger Alberte Kjær Pedersen.

World Cuppen i Huatulco, Mexico køres kl. 18.00 lørdag lokal tid, det er kl. 01.00 dansk tid. Der er flere af de førende på verdensranglisten til start, så det bliver en vanskelig men ikke umulig opgave.

”Vi skal huske på at Alberte indenfor de seneste uger har slået flere af atleterne i top ti på verdensranglisten, så det er ikke umuligt, men Alberte skal have en af sine absolut bedste dage, hvor alt lykkedes hvis hun skal komme i top fem i det stærke felt i Huatulco,” udtaler formand for Fredericia Triathlon Team Carsten Andersen, – ” men heppes det skal der natten til søndag”.


Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV og via facebook!

Læs nyhederne mens de sker – på www.DanmarkC.TV