
Enhedslisten foreslår bedre vejledning til familier med handicap

Læserdebat af : Jan Filbært, Byrådskandidat for Enhedslisten og næstformand i Handicaprådet
Efter at have arbejdet med familier til børn og voksne med handicaps professionelt og som næstformand i Handicaprådet, ved jeg, hvor hårdt det er for de involverede familier. Ud over den udfordring, som et handicap kan være for hele familien, så oplever mange familier desværre også, at skulle kæmpe med et system, som paradoksalt nok på den ene side skal sikre familien den passende støtte, men samtidig på den anden side har en økonomisk vinding ved at give så lidt støtte som muligt. Det er en frygtelig situation at befinde sig i og bevægelsen #enmillionstemmer især, har synliggjort netop, hvor hårdt og altødelæggende, det kan være for familier.
I Enhedslisten ønsker vi at hjælpe disse familier. Vi skal have retssikkerheden og mennesket i centrum og det kommunale system skal ses som en allieret og ikke som en modstander.
Vi har allerede en borgervejleder, som hjælper mangt og mange med at gennemskue regler og systemer. Inspireret af denne stilling, ser vi stor værdi i en rådgivende stilling, som står til rådighed for familierne med vejledning og støtte i alt, hvad de har lovmæssigt ret til. Personen skal have indsigt i de kommunale tilbud og være den indgang, som familierne kan gøre brug af, når de har spørgsmål og tvivl om handlemuligheder og rettigheder.
Vi er overbeviste om, at det vil være en stor hjælp for familierne, når man skal navigere i et komplekst og ofte uoverskueligt kommunalt system. På den måde kan familierne få klare svar på alt lige fra muligheder for søskendegrupper til hjælp til at klage over en kommunal afgørelse.
I Enhedslisten er vi glade for at have gået forrest i ændringen af skolernes økonomimodel. Vi forventer, at det nu bliver nemmere for børn at blive viseret til det rette tilbud for det enkelte barn. Vi er dog bekymrede for den udfordring på plads, som Frederiksodde Skolen befinder sig i. Det er simpelthen en bunden opgave at få skabt de rette rammer for lærere og ikke mindst børnene.
Det er helt forrykt, hvis vi skaber en mulighed for at flere børn kan komme ”på rette hylde”, men må se dem blive afvist, fordi der ikke er pladser nok. Det kan vi ikke være bekendt og det skal ændres hurtigst muligt.

Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv