FREDERICIA

Den fremskudte beskæftigelse skal udvides

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Social og Beskæftigelsesudvalget har besluttet at arbejde videre med udviklingen af den fremskudte beskæftigelse, så andre boligområder i kommunen også kan få glæde af de positive resultater af indsatsen

Social- og Beskæftigelsesudvalget behandlede på deres seneste møde en henvendelse fra Helhedsplanudvalget om fremskudt beskæftigelse og besluttede på den baggrund at udvide og udvikle den fremskudte beskæftigelsesindsats i Fredericia. 

”Helhedsplanudvalget har bedt os om at kigge på, hvordan vi kan udvide og udvikle den fremskudte beskæftigelsesindsats i Fredericia, så den også er tilgængelig i andre områder end de nuværende placeringer. Det er vi meget åbne over for, for vi har set, at det virker. Vi har besluttet at arbejde videre med en modelfor, hvordan vi kan få fremskudt beskæftigelse udbredt til andre boligområder”, siger Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget. 

Fredericia Kommunes egne tal viser, at den fremskudte beskæftigelse i samspil med den boligsociale indsats har haft en stor effekt på beskæftigelsen i Korskærparken. Det har blandt medvirket til, at boligområdet ikke længere er på hverken ghettolisten eller listen over udsatte boligområder. 

Social- og Beskæftigelsesudvalget behandlede på deres møde mandag aften fire forslag til, hvordan den fremskudte beskæftigelse kan udvikles og udvides til andre boligområder. 

”Vi besluttede at gå med alle fire forslag, men da Landsbyggefonden er involveret i den boligsociale plan, så er det ikke alle fire, vi kan gå med fra start. Pandemien sætter også sine begrænsninger, men de områder, hvor vi selv kan gå i gang med at udvikle og udvide indsatsen, vil vi tage fat på, når det er muligt”, siger John Nyborg, næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget.