
Cirkelbroen er noget bras

af Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Byrådsmedlem i Fredericia. Gothersgade 20.
”De vigtigste kriterier er en solid konstruktion, der kan tåle stormvejr og dermed minimere driftsudgifterne”. Tro det eller ej! Sådan var kravet fra Fredericia kommune til Cirkelbroen d. 8. april 2016.
Men på godt jysk fik vi noget bras. Noget bras til 10.000.000,- kr. der blev smadret af Lillebælt i vinteren 2017-2018. Uenighed om årsagerne til de omfattende skader blev ved en syns- og skønsforretning i tiden 2018 – 2019 fastsat til ” 20% udførelsesfejl, 60% projektfejl og 20 % tilsynsfejl”. Kære læser bemærk venligst, at bygherren – Fredericia Kommune – ikke fejlede.
Som byrådsmedlem stiller jeg skarpt på de ”skæverter” der springer i øjnene. Cirkelbroen er en kæmpe skævert der ikke skal hvile i fred. Derfor søgte jeg d. 10. november 2020 om aktindsigt. 7. december 2020 dukkede sagerne op renset for navne og ”hemmelige” afsnit, men lugten af dårligdom er ikke til at tage fejl af. Jeg leverer fakta. Disse oplysninger er fakta, som er dokumenteret i aktindsigtsmaterialet.
Det er tydeligt, at kvaliteten af cirkelbroen ikke står mål med at være en ”solid konstruktion der kan tåle stormvejr”. Sagen endte med et forlig båret igennem af ”husadvokaten Bech-Bruun fra København”. Jeg er ikke enig i forliget.
Der er graverende fejl og mangler i konstruktionen. Efterfølgende har Fredericia Kommune mod al fornuft betalt 1.046.250,- kr for en reparation der kun holdt til næste uvejr.
Vi bestilte en bro der kunne tåle stormvejr, men vi fik en omgang bras.
Forliget er godkendt af det kommunale Miljø- og Teknikudvalg med blandt anden fire Socialdemokrater ogEnhedslisten. Broen er udført med ”betydelige projekteringsfejl og en række udførelsesfejl”. Ved reparationen har det derfor været nødvendigt at bruge ”betydeligt kraftigere materialer, betydeligt flere materialer og dobbelt så mange pæle”. Men hvad rager det Fredericia Kommune? Vi ville have en bro, der kunne tage en storm.
Efter reparationen og opgraderingen er broen fortsat noget bras der blev flået i stykker – igen – i en frisk østenvind i november 2020. Mon ikke broen skal ”forbedres” igen og regningen sendes til skatteborgerne. Det er stærkt kritisabelt. En skandale. Broen er repareret og venter nu kun på, der kommer en rigtig storm. Så kan vi vel få ryddet op en gang for alle. Men broen er smuk. Et vartegn og en stolthed, men også på alle måder helt hjælpeløs når Lillebælt viser tænder. Jeg vil have mest muligt for pengene. Jeg vil have transparens og retvisende tal. Jeg vil have ansvarlighed. Derfor holder jeg fast i sagen.
Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv