Læserdebat

Bør kirkerne holde åbent?

Kristeligt Dagblad bragte 15.12.2020, en kommentar /Indlæg af Kristine Strickter Hestbech, præst og ansat 

Havdrup Kirke. Her fremgår det at, der har været 31 Coronasmittede, blandt kirkens besøgende indbefattet præsten selv. Dette er sket trods det, at sundhedsmyndighedernes restriktioner og øvrige anbefalinger, er forsøgt overholdt. Præsten i Havdrup Kirke påpeger det vildt urimelige i, at kirkerne i Danmark, er friholdt forsamlingsforbuddet, hvorimod stort set resten af Danmark, er blevet lukket ned. Det er interessant, at kirkens øverste myndighed (Kirkeministeriet) med Kirkeministeren i spidsen har sat sig for, at de sikkerhedsmæssige foranstaltninger i landets kirker, skal ses en ekstra gang efter i sømmene. Landets biskopper, Præsteforeningen, Præsteforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd – alle som en, at der stadig med stor sikkerhed, kan afholdes julegudstjenester i landets kirker. Her har man længe været god til at passe på, at folk ikke, bliver smittede, da personalet her har gjort et stykke arbejde for at sikre kirken med både afstand, sprit, anvendelse af mundbind, almen håndhygiejne. 

Dette har så åbenbart ikke været nok for Havdrup Kirkes besøgende (indbefattet præsten), der som sagt blev smittet med Corona. 

Dette har også foranlediget en større underskriftsindsamling, blandt landets ansatte i Folkekirken (opdateret tal her fra DR, var 2500).
Tør vi høre julens glade budskab i en kirkesal? Kan det ikke høres på anden vis og i anden kontekst, end, hvad vi har været vant til? 

Vorherre vil sikkert gerne være med til at gøre det anderledes i dette Corona år. Spørgsmålet er om, vi som samfund, vil lytte til det. Det vil jeg gerne opfordre til vi gør. 

SF har allerede meldt ud, at de gerne ser – kirkerne holdt lukkede. For at sikre både borgerne og ikke mindst personalet, som er ret så bange for at blive smittet med Corona, hvilket er forståeligt nok. 

God Jul til alle. 

Med venlig hilsen

Bo Bergstrøm

Byrådskandidat for SF Fredericia

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv