FREDERICIA

The year of living Danishly

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

 

  1. marts 2016

Fredericia Bibliotek inviterer til en aften på engelsk om det at være dansk

Da englænderen Helen Russell fik muligheden for et nyt liv midt i den jyske muld, var hun mildest talt tvivlende, men så faldt hun over en overraskende statistik. Det lykkeligste sted i verden er hverken London eller Disneyland, men derimod Danmark. Et land, som set udefra består af lange mørke vintre, marinerede sild, LEGO og wienerbrød. Hun satte sig for at undersøge, hvad det er, som gør os danskere til verdens lykkeligste folk. Om vi er født sådan, eller om det er noget, vi lærer hen ad vejen? Hun gav sig selv et år til at finde den danske opskrift på lykke.

Russell har brugt sit år på at se nærmere på vores samfund, og det er der kommet et underholdende foredrag ud af. Alt fra uddannelse, børnepasning, mad og boligindretning til vinterdepressioner, skatter, sexisme og en uheldig forkærlighed for at brænde hekse af, bliver taget under kærlig og humoristisk behandling. Foredraget afdækker det danske i alle de centrale områder, som psykologer og eksperter er enige om, vi har brug for, for at kunne leve et mere indholdsrigt liv. Det er blandt andet tillid, lighed, sikkerhed, en følelse af tilhørsforhold, god æstetik og så selvfølgelig hygge.

Helen Russell er journalist og tidligere redaktør på MarieClaire.co.uk. Hun er nu flyttet permanent til Danmark og arbejder som avisen The Guardians korrespondent for Skandinavien, imens hun skriver på sin næste bog. Bemærk at foredraget foregår på engelsk.

Mandag d. 18. april kl. 19.00

(Entré 80 kr.)

Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, Fredericia