Læserdebat

Kommunalbestyrelse versus kommunens borgere

Læserdebat af: Jens Jørn Pedersen, Sanddal, Fredericia

Før og ved kommunalvalget skal kommunens borgere nøje overveje, hvem de ønsker skal repræsentere sig i dagligdagen både med hensyn til politisk retning, kvalitet og adfærdshensyn, da de valgte politikere altid vil fremstå som efterfølgelseseksempel på adfærd for kommunens borgere.

Det betyder, at den enkelte kommunalvalgs-kandidat fundamentalt skal gennemtænke med sig selv, om man kan levet op til at være det gode eksempel, dernæst må vælgerne overveje, hvem de mener lever op til adfærds- og kvalitetsforventningerne.

Det bringer os så til den nuværende situation, hvor kommunalpolitikerne føler sig jagtet på en nedværdigende måde, hvor de føler sig nødsaget til at politianmelde situationen.

Mangt og meget kan være årsag til ubehagelighederne, der kan være gensidige, således at nogle kommunalpolitikeres adfærd i relation til kommunen og borgerne kan forårsage ubehagelige reaktioner, men det kan også være borgere, der af en eller anden grund føler sig trådt på af systemet, kommunen eller politikere, hvor den eventuelle efterfølgende frustration kan medføre uheldig og/eller uigennemtænkte handlinger i form af smædekampagner og måske endda uacceptable trusler, hvilket på ingen måde skal tolereres.

Der skal herved opfordres til først og fremmest selvrefleksion hos kommunalpolitikere og dernæst den kommunale administration, men også den enkelte borger skal opfordres til at være bevidst om, at man har været med til at vælge politikerne, der ”sidder” i den til enhver tid værende kommunalbestyrelse, hvorfor man er forpligtet til at støtte op om dem, men konstruktiv kritik er en del af den demokratiske proces.

Demokratiet er en livsform, der indebærer en stor frihed og et stort ansvar hos alle borgere i kommunen og landet som helhed.

Folk, der stiller op til at blive valgt til en offentlig politisk bestyrelse, bliver offentlige personer, der juridisk betragtes anderledes end private personer og skal kunne tåle lidt mere, men det kræver også mere adfærdsmæssigt, da man som offentlig person bliver eksempel for andre.

Der er rimelig tid til overvejelser for alle indtil den 18. november 2025.

Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV
Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:

1. Formål og Indhold:

  • Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
  • Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
  • Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
  • Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
  • Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.


2. Format og Omfang:

  • Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
  • Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
  • Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv


3. Publicering og Redaktionel Praksis:

  • Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
  • Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
  • Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
  • Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.


4.Kommentarer til debatindlæg:

  • Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
  • DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
  • Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
  • Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv