FREDERICIA

Den konservative byrådsgruppe stiller konkret forslag til udsmykning af Byrådssalen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Lokal kunstnere skal danne en komité der står for udvælgelsen af kunstværker – dog peger byrådsgruppen allerede nu på den første kunstner

Rådhuset, og dermed også Byrådssalen blev indviet i 1960, og har således 64 år bag sig. Og det indgik nok ikke i arkitekt Axel Høeg-Hansen, at der skulle hænge kunst.

Men det kom der til på væggen bag borgmesteren, og før sommer stillede den lokale kunstner, Erik Møller Jørgensen, forslag om, at der kom endnu mere kunst i Byrådssalen. Og det var ikke tomme ord, for han ville donere et antal værker til kommunen.

Nu har medlemmerne af den konservative byrådsgruppe, Tommy Rachlitz Nielsen og Kirsten Hassing Nielsen udarbejdet et konkret forslag, som de vil sende til Kultur- og Idrætsudvalget.

Som en tak for forslaget, og ikke mindst få hul på udsmykningen, foreslår konservative, at den første udstiller bliver Erik Møller Jørgensen.

Se med lørdag om, hvad forslaget går ud på.

FAKTA

Fredericia Rådhus blev tegnet af den danske arkitekt Axel Høeg-Hansen. Bygningen blev opført i perioden 1957-1960 og har siden da fungeret som administrationscenter for Fredericia Kommune. Axel Høeg-Hansen var kendt for sin funktionalistiske stil, og rådhuset er et eksempel på denne arkitektoniske retning, som var populær i midten af det 20. århundrede. Fredericia Rådhus skiller sig ud med sin minimalistiske æstetik og er centrum for byens politik og administration.