FREDERICIA

Dansk Flygtningehjælp søger indsamlere

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Dansk Flygtningehjælp søger indsamlere

DFH_logoKøkkengrej til otte familier, rent vand til 200 flygtninge eller vintertøj samt tæpper til en hel familie. Dette er blot tre eksempler på, hvor langt de 1000 kr. rækker, som en gennemsnitlig indsamler for Dansk Flygtningehjælp får i bøssen på de tre timer, en indsamling tager.

Nu leder Dansk Flygtningehjælp med lys og lygte efter indsamlere i Fredericia:Dansk Flygtningehjælp og jeg opfordrer indbyggerne i Fredericia til at gå på gaden med os søndag den 8. november, hvor vi samler ind til verdens flygtninge. Dine tre timer gør en betydelig forskel for nogle af verdens mest udsatte flygtninge.” fortæller Per A. Moos Laursen, der er af indsamlingskoordinatorerne for Dansk Flygtningehjælp i Fredericia.

Meld dig som indsamler og gør en forskel, når Dansk Flygtningehjælp samler ind til verdens flygtninge søndag d. 8. november. Ring på tlf. 3373 5111 eller gå ind på www.vi-er-der.dk, hvor du også finder praktiske oplysninger om indsamlingen.

Indsamlerne får deres indsamlingsbøsser udleveret i Frivilligcentret, Krackes Gård, Vendersgade 63, Fredericia; og Arbejdernes Landsbank, Danmarksgade 6, Fredericia hjælper os med modtagelse og optælling af bøssernes indhold.

Flygtninge har fået rykket deres liv op med roden. Mange har mistet kontakten til deres familie, naboer og venner. De har ikke mulighed for at give deres børn og syge fornødne ting som medicin, mad, drikke, tøj og sko og de lever i uvished omkring, hvad fremtiden byder dem.

Pengene fra årets indsamling er ikke øremærket, men bliver brugt til at kunne yde en akut indsats i de områder, hvor behovet er størst. Pt. er der et ekstra stort behov i Sydsudan og hos de millioner af syriske flygtninge.
Vores arbejde verden over hjælper hver dag tusindvis af mennesker med de helt basale behov, som de har, når de er på flugt fra hjemmet. I Fredericia har vi brug for frivillige til 179 ruter. Det tager cirka tre timer at gå en rute. Pengene går til at gøre livet sikrere for verdens flygtninge,” siger Per A. Moos Laursen

Far til tre fik nyt håb

Den 42-årige far til tre, Hisham Birekdar, mistede alt hvad han ejede, da krigen brød ud i Syrien, og han måtte flygte fra sit hjem i Al Bayada til byen Homs. I en lang periode har han ikke været i stand til at forsørge sin familie. Men det blev der lavet om på med hjælp fra Dansk Flygtningehjælp.

I 2014 startede Dansk Flygtningehjælp et jobprogram, som har hjulpet Hisham og mange andre i gang med at starte deres egne virksomheder. I dag tjener Hisham nok penge til at sende sine børn i skole igen. Hans autolakerer firma genererer omkring USD 300 per måneden, og en lille følelse af håb om en mere stabil fremtid er begyndt at spire i Hisham.

Om krisen i Syrien: Ifølge FN er 12,2 millioner syrere rapporteret som værende konfliktramte med behov for humanitær hjælp. Ud af dem er 7,6 mio internt fordrevne i Syrien og flere end 4 millioner flygtet til nabolandene. Dansk Flygtningehjælp er tilstede både i Syrien og nabolandene, hvor det enorme antal flygtninge udgør en kolossal udfordring for landenes kapacitet til at møde flygtningenes støt stigende behov for basale ydelser og hjælp.