FREDERICIA

Nødvendigt vedligehold lyser op i Fredericia

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Crossbridge Energys flammetårns flamme er større under vedligeholdelsesperiode

Fredericia: Indbyggerne i Fredericia og omegn vil de kommende dage lægge mærke til en usædvanlig stor flamme fra flaretårnet hos Crossbridge Energy, men dette er intet at være bekymret for. Det er nemlig tegn på, at raffinaderiet, der står for en væsentlig del af Danmarks brændstofforsyning, gennemgår en planlagt vedligeholdelsesperiode.

Vigtig vedligehold sikrer effektivitet

“Flammen fra flaretårnet vil være større de kommende dage. Det skyldes, at raffinaderiet må foretage nødvendigt vedligehold,” forklarer en talsperson fra Crossbridge Energy. Denne operation er afgørende for at sikre, at raffinaderiet fortsat kan operere som et af verdens mest energieffektive anlæg.

Bæredygtig energiproduktion i fokus

Udover at producere omkring 40 procent af det danske forbrug af flydende brændstof, spiller Crossbridge Energy også en stor rolle i den bæredygtige energiforsyning. Raffinaderiet er Danmarks største leverandør af overskudsvarme til fjernvarmenettet, og dækker hele 25 procent af fjernvarmeforbruget i Trekantområdet, hvilket svarer til varmeforbruget i mere end 23.000 husstande årligt.

Tilbage til normalen snart

Vedligeholdelsesarbejdet forventes at pågå i nogle dage, hvorefter flaren vil vende tilbage til sin normale størrelse. “Efter vedligeholdelsesarbejdet vil flaren igen blive almindelig – eller lille – at se på,” forsikrer talspersonen.