FREDERICIABREAKING

Fredericia-triatlet tvinges til at stoppe karrieren

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Blodforsyningsproblemer i benet sætter en stopper for OL-håbets triatlon-drømme

Den 26-årige triatlet Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia må indstille sin karriere på grund af en sygdom, der begrænser blodtilførslen til hendes venstre ben. Det skriver hun i et opslag på Instagram tirsdag.

– Jeg stopper med triatlon, skriver Alberte Kjær Pedersen og fortsætter:

– Nogle ting er bare ude af ens egne hænder, og selv om jeg blev opereret for Iliac Artery Endofibrosis for små fem år siden, er blodtilførslen til mit venstre ben blevet så reduceret, at det ikke længere kan lade sig gøre, jeg cykler på eliteplan.

– Jeg vil derfor blot sige tusind tak for den evige støtte og opmuntring til familie og venner. Tak til mine sponsorer der har muliggjort dette eventyr og som har været med på rejsen helt fra begyndelsen. Tak til træningskammerater og konkurrenter for alle oplevelserne og udfordringerne. Tak til Triatlon Danmark for hjælpen og troen i så mange år. Tak til min barndomsklub Fredericia Triathlon Team, for at tage i mod mig med åbne arme. Tak til min træner Boris for altid at være der, lytte, guide og inspirere mig. Tak for at følge med. Når én dør lukkes, åbnes en ny, og selvom det er vemodigt og tidligere end ønsket, glæder jeg mig til at se, hvad fremtiden bringer af nye eventyr, afslutter hun på Instagram.

En svær beslutning

Beslutningen om at stoppe karrieren har været svær for Alberte Kjær Pedersen, der har dedikeret mange år af sit liv til triatlon.

“Det kan godt være, at der kommer en tom fornemmelse, hvor jeg bliver trist og ked af det, for triatlon har betydet meget for mig i mange år. Det er svært at sætte ord på,” siger Alberte Kjær Pedersen til DR Sporten.