FREDERICIA

Færdselsstyrelsen lancerer røde opmærksomhedsblink

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Ny forsøgsordning skal øge sikkerheden ved vejsidesyn

Færdselsstyrelsen introducerer nu en ny type opmærksomhedsblink, røde blink, som skal monteres på styrelsens køretøjer, der anvendes i forbindelse med syn af erhvervskøretøjer ved vejsiden. Dette sker efter en tidligere forsøgsordning, der har vist positive resultater.

Halvandet års ventetid på grønne blink

Mens offentligheden stadig venter på lanceringen af de bebudede grønne opmærksomhedsblink, som blev annonceret af transportminister Thomas Danielsen for snart halvandet år siden, bliver en anden blinkvariant nu rullet ud. De grønne blink, som skal anvendes af frivillige hjerteløbere, er stadig ikke sat i gang, men ifølge ministeriet vil der være tale om en smal ordning.

Røde blink til vejsidesyn øger opmærksomheden

De røde opmærksomhedsblink, som Færdselsstyrelsen nu introducerer, skal anvendes i forbindelse med vejsidesyn for at forbedre sikkerheden for inspektørerne. Ifølge styrelsen har der været udfordringer med at få bilisters opmærksomhed, selv når der blev anvendt LED-skilte og stopskilte.

“Vi har oplevet, at det kan være svært at få bilisterne til at reagere hurtigt nok. Derfor håber vi, at de røde blink vil hjælpe med at øge sikkerheden for vores medarbejdere,” udtaler en talsperson fra Færdselsstyrelsen.

Forsøgsordning til 2025

Den nye forsøgsordning med de røde blink løber frem til 31. december 2025. Efter seks måneder vil der blive foretaget en evaluering af ordningen for at vurdere dens effektivitet. Blinkene, som skal opfylde kravene i FN-regulativ 65, giver dog ikke køretøjerne nogen særlige rettigheder i trafikken, og de skal stadig overholde færdselslovens regler.