ERRITSØ

Erritsø-rugbykvinde udtaget til fynsk Sevens-hold

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I den forløbne weekend var der åben træningssamling for Danmark bedste rugbykvinder. Det blev to dages intens træningslejr hos Erritsø Rugby, hvor der samtidig var U18-herrekamp og Herrelandskamp. I alt 30 kvinder fra ni danske rugbyklubber fik finpudset teknikkerne og forberedt sig på næste store udfordring: Landskampen ude mod Norge senere på efteråret.

Én af spillerne ved landsholdssamlingen var Erritsø GIFs Frederikke Norup Andersen, 17 år. Frederikke Norup viste god teknisk spilforståelse under den åbne træningssamling i weekenden. Det skyldes nok, at hun i det seneste skoleår studerede i Irland, hvor rugby er en meget stor idrætsgren. Dér stiftede hun for første gang bekendtskab med sporten om den ovale bold.

Siden foråret, hvor hun vendte tilbage til Danmark, har hun trænet i Erritsø GIF Rugby, som er ved at genstarte et rugbyhold for kvinder. Indtil det er etableret, må Frederikke stille op for en anden dansk klub. I morgen lørdag spiller hun derfor for Rugbyclub Odense. Det sker i næstsidste runde af Dansk Rugby Unions Sevens-turnering, som består af 7 serier. Stævnet afvikles i Odense-forstaden Holluf Pile.

Selv siger Frederikke om sidste weekends landsholdstræning og udsigterne til at spille turneringsrugby i morgen.

”Landsholdstræningen viste mig mange nye ting og jeg fik lov til at se, hvordan man træner på et højere niveau, hvilket var meget spændende og jeg håber på at kunne gøre det igen. I morgen lørdag stiller jeg op for Odense og jeg håber meget på, at der vil komme flere kampe i fremtiden, så jeg kan forbedre mig.”