Læserdebat

Socialdemokratiets budgetkollaps – Eksperthjælp eller Spin? 

Læserdebat af: Pernelle Jensen, gruppeformand for Venstre og Peder Tind, politisk ordfører for Venstre

Vi kunne forstå, at det var befriende for Socialdemokratiet at lave deres eget ærlige budgetforslag og de brugte flere uger på at fortælle om, hvor godt det var. Det var et budgetforslag, hvor de brugte flere penge end forligskredsen, ikke fordi det indeholdte partiets visioner for byen, men fordi det også var helt ideløst på finansieringssiden. Efter et par ugers reklame for deres ærlige Socialdemokratiske budget, så vælger de at trække deres budgetforslag på byrådsmødet med den forklaring, at det ikke var økonomisk ansvarligt. Og nu kan vi så forstå, at Socialdemokratiet er kommet frem til den konklusion ved at bruge eksterne eksperter, som har hjulpet dem med at regne den ud. 

Der opstår nu flere spørgsmål end svar og forvirringen er total. 

Kan Socialdemokratiet nu fremvise et ”nyt” ærligt budgetforslag, altså et budget nummer to efter hjælp fra disse eksperter, eller handlede det bare om at finde en bortforklaring til at komme ud af deres ærlige budgetforslag og dermed er det hele en stor omgang spin?

Og kan Socialdemokratiet løfte sløret for, hvem disse eksperter er? 

Endnu en gang kaster de forvaltningen under bussen, de mange økonomimedarbejdere, chefer og de mange brugbare høringssvar var åbenbart ikke godt nok for Socialdemokratiet, når eksterne eksperter var nødvendig.

I forligskredsen har vi nydt stor glæde af forvaltningens hjælp og vi takker for et fantastisk stykke arbejde – vi har tillid og ikke brug for eksterne eksperter.  

For at gentage spørgsmålet fra Cecilie Roed Schultz (Ø) til Socialdemokratiet på byrådsmødet: “Hvordan forholder Socialdemokratiet sig til, at I ikke engang kan lave et budget, der hænger sammen og som lever op til den økonomiske politik, I selv har vedtaget?

Vi afventer spændt Borgmesterens svar på vores spørgsmål. 

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv