FREDERICIA

Værestedet Hyggen i Fredericia deltager aktivt i Værestedernes Motionsuge

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Hyggen skaber fællesskab gennem motion i denne uge

Næsten 600 værestedsbrugere deltager i en landsdækkende konkurrence om at tage flest skridt. Blandt de deltagende væresteder er Værestedet Hyggen i Fredericia, som har engageret en stor del af sine brugere i initiativet, som går ture tirsdag og torsdag denne uge.

Værestedet Hyggen er et brugerstyret værestedstilbud under den boligsociale helhedsplan i Fredericia.

Christa Arge, frivillig holdleder ved Værestedet Hyggen i Fredericia. Foto: DanmarkC TV

Christa Arge, en af brugerne på Værestedet Hyggen, har været drivkraften bag værestedets deltagelse i motionsugen.

– Det vi laver, det er, at vi har tilmeldt 50% af vores medlemmer fra Værestedet Hyggen. Og i aften går vi en tur i vores nærmiljø her i Korskærparken i Fredericia, fortæller Christa Arge til DanmarkC TV.

For at sikre at alle kan deltage, har værestedet planlagt gåture med forskellige sværhedsgrader, så selv rollatorbrugere kan være med. Der er arrangeret fællesgåture både tirsdag og torsdag aften i uge 41.

– Vi har lavet to ruter. Den ene rute går rundt om Korskærparken, og den anden rute går rundt om Medborgerhuset. Og den omkring Korskærparken er omkring to kilometer, og den anden er måske 500 meter, fortæller Christa Arge til DanmarkC TV, da vi er forbi tirsdag aften. Torsdag aften går Hyggen igen skridt ind til Landsforeningen af Væresteders konkurrence.

DanmarkC TV sender snart et tv-indslag om Værestedet Hyggens deltagelse i Værestedernes motionsuge.