Region Syddanmark

Nyt fra Regionsrådet i ‘Politik ved bæltet’

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Pernelle Jensen (V) fra Fredericia, formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Syddanmark, fremhæver en række forbedringer i det nære sundhedsvæsen

I DanmarkC TVs program ‘Politik ved bæltet’ dykker vi sammen med Pernelle Jensen (V) formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Syddanmark ned i det seneste udvalgsmøde i regionen, og hvad beslutningerne betyder helt lokalt.

Sundhedsklinikker for unge får permanent finansiering

Region Syddanmarks nye budget sikrer bla. permanent finansiering til sundhedsklinikker for unge, og det glæder Pernelle Jensen, Fredericia er en af de byer, der huser en af disse klinikker, som tilbyder rådgivning, test for kønssygdomme og prævention til alle unge

– Det er jo et ret vigtigt tilbud, der bliver stillet. I hvert fald for de unge mennesker, når vi taler klinikkerne for seksuel sundhed. Dem har vi jo rundt omkring i regionen. Vi har 5-6 stykker af dem, siger Pernelle Jensen.

Klinikkerne tilbyder rådgivning, test for kønssygdomme og prævention til alle unge. I Fredericia er klinikken placeret på Sundhedshuset, og den er velbesøgt af et bredt udsnit af unge.

– Den bliver brugt. Det kan vi også se i de analyser, vi laver. At det faktisk er et bredt udsnit af de unge. Man kan måske tro, at det er sårbare unge, der kun bruger klinikkerne. Men det er det ikke. Det er også ressourcestærke unge. Og unge med job og uddannelse, fortæller Pernelle Jensen.

Udvidet åbningstid og løn til kiropraktorvagten, flere psykiatere skal nedbringe ventetider og styrket kontrol med lægers afregning er blot nogle af emnerne i programmet.

DanmarkC TV sender snart en opdatering fra Regionsrådets seneste møde i programmet ‘Politik ved bæltet’.