FREDERICIA

Matematik-problemer i Fredericia: Er investeringerne for lave?

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Lærerformand peger bla. på lave investeringer og dårlige rammevilkår som årsag til dårlige matematikresultater

Fredericia Kommune ligger i den dårlige ende, når det kommer til matematikresultater i 9. klasse. Det viser en ny undersøgelse, Per Breckling, formand for lærerne i Fredericia Kommune, giver i et interview på DanmarkC TV flere bud på, hvorfor eleverne i Fredericia præsterer under landsgennemsnittet.

– Tallene taler deres tydelige sprog. Eleverne i 9. klasse har præsteret dårligt i matematik i forhold til resten af landet. Jeg tror ikke, der er én bestemt forklaring, men jeg vil lægge vægt på, hvor meget kommunen investerer i skolen. Fredericia Kommune ligger i den laveste fjerdedel, når det kommer til investeringer i folkeskolen. På en eller anden måde hænger investering og udbytte sammen i den her forbindelse, siger Per Breckling,

Per Breckling understreger dog, at penge ikke er den eneste faktor, der spiller ind.

Derudover fremhæver han de rammevilkår, lærerne arbejder under, som en væsentlig faktor. Den lange skoledag, som eleverne har haft igennem hele deres skoleforløb, mener han ikke nødvendigvis er gavnlig. Også Fredericia Kommunes skolestruktur med store skoler og høje klasseprocenter kan have en negativ indflydelse på elevernes præstationer.

Selvom Per Breckling understreger betydningen af rammevilkår, frikender han ikke lærerne for ansvar. Han mener dog, at de nuværende forhold gør det sværere for lærerne at udføre deres arbejde optimalt. Han henviser til en udsendelse fra DanmarkC TV, hvor en lærer beskriver, hvordan de første 45 minutter af en lektion ofte går med at skabe ro og besvare spørgsmål frem for egentlig undervisning.

– Det er en kæmpe opgave, siger Per Breckling om lærernes hverdag.

SF og Konservative havde tirsdag d. 17. september arrangeret et borgermøde omkring Folkeskolen. Katrine, folkeskolelærer i Fredericia, tog ordet og gav de fremmødte et underholdende indblik i, hvordan en ganske almindelig tirsdag ser ud i en 8. klasse. Video: DanmarkC TV

DanmarkC TV sender snart et tv-indslag med Lærerformand i Fredericia Kommune, Per Breckling.