FREDERICIA

Ole Hoffmann, 81 år, er verdensmester, fredericianer og still going strong

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I Fredericia har vi en verdensmester – og han er faktisk 81 år! Den indtil videre sidste VM guldmedalje er fra 2024, og intet antyder, det bliver den sidste

Guldmedaljen, der ikke var den eneste medalje, blev hentet ved World Masters MTBO Championships, der kort sagt er orienteringsløb på den cykeltype der kaldes mountainbike (MTB).

Fredericia Roklub og tiden som værnepligtig var for Ole Hoffmann lige den kombination der skulle til, for at starte en karriere som orienteringsløber. Senere gav en brugt MTB en ny interesse, og den er årsagen til den seneste guldmedalje.

Orienteringsløber før der var brugbare kort til, betød blot, at Ole Hoffmann kastede sig over den svære kunst at tegne kort. Landmåler har Olle Hoffmann aldrig været, men uden tvivl på højde med de bedste – og stadig med titlen amatør!

Det er i Orienteringsklubben FROS Ole Hoffmann har sit udgangspunkt, når medaljer skal jagets. Og klubben skriver om de sidste præstationer på Facebook:

– Der var 425 deltagere fra 27 lande til Verdensmesterskaberne i Mountainbike orienteringsløb i sidste uge. Der blev dystet i 4 dicipliner – Massestart i Ebeltoft plantage, Mellemdistance i Hjermind skov, Langdistancden i Klosterheden og Sprint ved Viborg. Vi/FROS havde 2 deltagere med, Ole Hoffmann og Per Allan Pedersen. Det blev til 2 verdensmesterskaber til FROS, da Ole Hoffmann kørte sig i mål på hurtigste tid på både Mellemdistancen og Langdistancen og dermed inkasserede hele 2 GULDmedaljer. Stort tillykke til Ole. Skriver altså FROS.

Hvor i verden Ole Hoffmann har løbet – og nu cyklet – har udgangspunktet altid været Fredericia. Og Roklubben har heller aldrig sluppet sit tag i Ole Hoffmann, der så godt som dagligt har sin gang dér.

Og sporten har i de mange år været noget der samlede familien.

Kom med tæt på Ole Hoffmann i denne udgave af TÆT PÅ! der bringes lørdag.